Generalul David Goldfein: SUA nu dispun de fonduri suficiente pentru dezvoltarea de noi arme nucleare

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Bombardierul nuclear B-21, aflat în dezvoltare de compania Northrop Grumman pentru US Air Force.
Bombardierul nuclear B-21, aflat în dezvoltare de compania Northrop Grumman pentru US Air Force.

Generalul american David Goldfein a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește dezvoltarea programelor nucleare ale Statelor Unite ale Americii.

Generalul David Goldfein, şeful Statului Major al US Air Force, a subliniat că bugetul actual nu permite dezvoltarea simultană a armelor convenționale și a celor nucleare, scriu cei de la Defense One.

La începutul lunii februarie, președintele Donald Trump a trimis Congresului proiectul de buget pentru anul fiscal 2021. Acesta este în valoare de 740 de miliarde de dolari, în timp ce aproximativ 29 de miliarde de dolari au fost alocați programelor nucleare. 

Generalul Goldfein a dat de înțeles că ar fi necesar un buget separat exclusiv pentru programele nucleare ale Americii.

Fondul destinat pentru programele nucleare pe anul fiscal 2021 va fi utilizat pentru dezvoltarea de noi bombardiere de ultimă generație, rachete balistice intercontinentale, submarine nucleare etc. Totodată, Departamentul pentru Energie, în subordinea căruia se află focoasele nucleare, a solicitat 15,6 miliarde de dolari din bugetul pentru anul fiscal 2021.

CITEȘTE ȘI: Forțele aeriene americane au prezentat noi imagini cu bombardierul B-21 Rider

În ceea ce privește focoasele nucleare, stocurile de focoase s-au redus la 13.400 de unităţi la nivel mondial la începutul acestui an, însă cele nouă puteri nucleare au continuat să-şi modernizeze arsenalele, constată cel mai recent raport al Institutului de cercetări în domeniul păcii (SIPRI).

Nouă state dețin arme nucleare la nivel mondial. Acestea sunt: Statele Unite ale Americii, Federația Rusă, Marea Britanie, Franța, China, India, Pakistan, Israel și Coreea de Nord.

SUA și Rusia, cele două principale puteri nucleare, au în posesie în jur de 90% din arsenalul nuclear total de pe planetă. SIPRI estimează că SUA deţin 5.800 de focoase, iar Rusia - 6.275.

CITEȘTE ȘI: Performanță pentru F-35 într-o 'misiune-test nucleară'. Aeronavele au lansat bombe inerte (Foto)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel