În Rusia a început o adevărată persecuţie în rândul generalilor. FSB l-a reţinut pe adjunctul șefului Rosgvardia

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Adjunctul șefului Gărzii Naționale Ruse (Rosgvardia), generalul Roman Gavrilov, a fost reținut de FSB. Roman Gavrilov a mai lucrat anterior pentru FSO (Federal Protective Service), serviciul de protecţia şi pază al lui Vladimir Putin.

Acest lucru a fost anunțat pe Twitter de către Christo Grozev, reprezentantul grupul de investigații Bellingcat. Acesta spune că informaţiile sale sunt verificate din mai multe surse. 

,,Generalul Roman Gavrilov a fost reținut de FSB, adjunctul șefului Rosgvardia din Rusia ( o unitate internă a forțelor armate le Rusiei, care a suferit pierderi enorme în Ucraina), generalul Roman Gavrilov, a fost reținut de FSB”, a precizat pe Hristo Grozev.

„Motivul reținerii nu este clar: potrivit unei surse, el a fost reținut de departamentul de contrainformații militare al FSB pentru „scurgere de informații militare care au dus la moartea unor persoane”, iar alte doua surse spun că a fost vorba risipă de combustibil”, a spus ulterior Grozev.

Mass-media rusă a confirmat parţial informaţiile publicate de jurnalistul de investigaţii Christo Grozev. Astfel, agenţia rusă de presă URA.RU precizează că director adjunct al Gărzii Naționale a Federației Ruse, Roman Gavrilov, a fost demis şi nu arestat. 

Sursa citată precizează că demiterea lui Roman Gavrilov a fost inițiată personal de directorul Serviciului Federal al Trupelor Gărzii Naționale din Federația Rusă, generalul Viktor Zolotov.

„Directorul adjunct al Gărzii Ruse, Roman Gavrilov, a fost demis. Demis din motive necunoscute, posibil compromițătoare”, precizează URA.RU care citează o sursă din rândul instituţiilor ruse de aplicare a legii.

În plus, pe mai multe canale de telegramă au început să se răspândească informații că Gavrilov a fost arestat. Cu toate acestea, Alexander Khinshtein, deputat în Dumei de Stat a Rusiei, a negat informația că Gavrilov a fost arestat. 

„Fake absolut. Tocmai am vorbit chiar eu cu generalul Gavrilov”, a spus Khinshtein pe canalul său de Telegram.

URA.RU a trimis o solicitare către serviciul de presă al Gărzii Naționale a Federației Ruse pentru a confirma sau infirma această informație. La momentul publicării, agenția rusă de presă URA.RU nu a primit un răspuns din partea Rosgvardia.

Deocamdată, nu există o confirmare oficială a arestării, dar agenţia de presă ucraineana Focus precizează că unul dintre motivele reţinerii generalului Gavrilov ar fi o anchetă în curs privind furtul din fondurile dedicate pregătirii trupelor Gărzii Naționale, inclusiv a celor implicate în invazia asuptra Ucrainei. 

Cotidianul ucraineana Obozrevatel precizează că tot astăzi a început o adevărată persecuție a angajaților departamentului de relaţii internaţionale al Serviciul Federal de Securitate (FSB). Șeful acestui departament, generalul FSB Serghei Beseda, și adjunctul său Anatoly Bolyukh sunt acum în arest la domiciliu.

Potrivit sursei citate, motivul pentru care aceştia ar fi fost reţinut tine de calitatea îndoielnică a informaţiilor – incomplete și parțial false – pe care departamentul condus de Serghei Beseda le furnizat despre situația politică din Ucraina.

Toto cotidianul Obozrevatel precizează că la Moscova a domneşte o stare de panică din cauza lipsei unui nou plan de acțiune pentru o invazie la scară largă a Ucrainei. O parte a elitei politice ruse susţine că direcţia în care Rusia se îndreaptă este una sinucigaşă şi ca că este imposibil ca acest război să continue.

Sursa citată susţine că în acest moment a început o adevărată represiune în rândul serviciile ruse de informaţii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel