General Dynamics oferă armatei bulgare vehicule de luptă Piranha

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

General Dynamics European Land Systems (GDELS) - filiala europeană a gigantului internațional de apărare General Dynamics, a prezentat pe 28 noiembrie 2019, în cadrul unui eveniment special, propunera sa de cooperare industrială care ar putea ajuta la implementarea proiectului Ministerului Apărării pentru achiziționarea de vehicule de luptă blindate pentru trupele terestre ale Bulgariei, precizează BulgarianMilitary.

Compania producătoare de transportoare blindate General Dynamics propune în oferta sa pentru programul de vehicule blindate al armatei bulgare şi oportunitatea de a pregăti profesioniști care nu numai că vor asambla aceste vehicule, dar vor produce și componente şi echipamente militare.

General Dynamics oferă asigurări că produsele companiei îndeplinesc condiţiile impuse de către contractor. Compania mai spune că tehnica şi echipamentele pe care le produce sunt compatibile cu alte sisteme.

,,Nu în ultimul rând, GDELS oferă valoare adăugată printr-o colaborare durabilă și pe termen lung oferind oportunități suplimentare în cadrul rețelei noastre globale. GDELS vine în Bulgaria! Suntem aici pentru a rămâne", a declarat Mark-Aurel Bischoff, director al General Dynamics European Land Systems.

 

GDELS oferă vehicule de luptă pentru infanterie PIRANHA

 

Bulgaria a trimis o cerere de ofertă către patru ţări europene pentru a cumpăra 150 de vehicule blindate, anunţa, la începutul lunii august, Ministerul bulgar al Apărării.

Sofia a trimis Germaniei, Finlandei, Franţei şi Elveţiei invitaţii de participare la o licitaţie în valoare maximă de 1,46 miliarde de leva (836,24 milioane de dolari).

Printre potenţiali furnizori se numără Artec (Germania), un joint-venture format din Rheinmetall şi Krauss-Maffei Wegmann, Nexter (Franţa), Patria (Finlanda) şi General Dynamics Land System-Mowag (Elveţia).

Acestea vor veni cu următoarele opțiuni pentru Bulgaria: Rheinmetall-KMW vor propune blindate Boxer, Nexter propune VBCI, finlandezii de la Patria propun AMV iar General Dynamics propune Piraha 5, blindatele alese și de România. Bulgaria va anunța câștigătorul licitației pentru blindate până la finalul anului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel