Blindate pentru Bulgaria. Sofia a trimis cerere de ofertă către patru state europene

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Bulgaria a trimis o cerere de ofertă către patru ţări europene pentru a cumpăra 150 de vehicule blindate, a anunţat marţi Ministerul Apărării.

Ţara din Balcani, care s-a alăturat NATO în 2004, a trimis Germaniei, Finlandei, Franţei şi Elveţiei invitaţii de participare la o licitaţie în valoare maximă de 1,46 miliarde de leva (836,24 milioane de dolari), a precizat ministerul într-un comunicat.

Printre potenţiali furnizori se numără Artec (Germania), un joint-venture format din Rheinmetall şi Krauss-Maffei Wegmann, Nexter (Franţa), Patria (Finlanda) şi General Dynamics Land System-Mowag (Elveţia).

Acestea vor veni cu următoarele opțiuni pentru Bulgaria: Rheinmetall-KMW vor propune blindate Boxer, Nexter propune VBCI, finlandezii de la Patria propun AMV iar General Dynamics propune Piraha 5, blindatele alese și de România.

 

Bulgaria va anunța câștigătorul licitației pentru blindate până la finalul anului

 

Sofia solicită producătorilor să prezinte oferte până la 31 octombrie, în timp ce ţara de la Marea Neagră intenţionează să desemneze un câştigător până pe 20 decembrie.

NATO şi-a încurajat membrii din Est să dezvolte, să cumpere şi să opereze echipamente noi ale alianţei, scrie Reuters.

Unii aliaţi est-europeni din NATO, cândva sateliţi sovietici, încă se bazează pe avioane militare fabricate în fosta URSS. De exemplu, două treimi din echipamentele militare ale Poloniei datează din perioada sovietică, dinainte de 1991.

Bulgaria intenţionează să-şi crească cheltuielile anuale de apărare la două procente din produsul intern brut al ţării până în 2024.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel