General Dynamics ar putea achiziționa UM București. România vrea să se asigure că transportoarele Piranha V vor fi construite aici

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Piranha V, sursă foto: MApN
Piranha V, sursă foto: MApN

Ministrul interimar al Economiei, Virgil Popescu, a discutat luni cu reprezentanţii General Dynamics despre etapa a II-a a contractului de achiziţie de către Ministerul Apărării a transportoarelor Piranha, precum şi despre asocierea dintre ROMARM şi GD, cu privire la fabricarea acestora în România.

"Armata Română are nevoie de aceste transportoare şi conform contractului de offset acestea trebuie fabricate în România. O posibilă achiziţie a UM Bucureşti de către General Dynamics nu este exclusă, dar procedura va dura ceva timp şi până atunci trebuie să ne organizăm pentru fabricarea în România a transportoarelor, aşa cum a fost stabilită prin contractul offset", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

La discuţii au mai participat directorul CN ROMARM, Ţuţu Gabriel, iar din partea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului secretarul de stat Daniela Nicolescu, directorul Direcţiei Industria de Apărare, Ruxandra Anghel, şi directorul Direcţiei Generale Administrarea Participaţiilor Statului, Manafu Adrian, notează Agerpres.

"Am transmis că încurajez investiţiile şi îmi doresc ca industria de apărare din ţara noastră să fie una performantă şi cu produse de top", a subliniat Virgil Popescu.

 

România ar trebui să înceapă producția de Piranha V în țară

 

DefenseRomania amintește cititorilor săi că în ceea ce privește programul Piranha V, etapa a doua, pe care a menționat-o ministrul Virgil Popescu se referă la:

Faza 2: Presupune ca 28 de vehicule blindate din Faza 1 să fie fabricate la UMB cu părți componete trimise de General Dynamics European Land Systems conform Capitolului A, Articolelor 8 și 9 din Anexa 2 din HG 852/2017.

Faza 3: Presupune ca toate cele 131 de vehicule să fi fabricate la UMB. 

Programul esenţial de înzestrare 'Transportor blindat pentru trupe 8x8' a fost iniţiat, în noiembrie 2017, prin Hotărâre a Guvernului României, prin care erau aprobate circumstanţele şi procedura specifică aferente primei etape, în vederea atribuirii unui acord-cadru de furnizare a 227 de transportoare blindate şi derivate pe platforma Piranha 5 şi a suportului logistic iniţial către General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel