General Dynamics a dezvăluit conceptul unui nou tanc ușor botezat Griffin II

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Compania General Dynamics a dezvăluit în timpul expoziției Modern Day Marine din Quantico, Virginia un nou model de tanc ușor botezat Griffin II, transmite defenceblog.

Noul vehicul de luptă Griffin II este destinat pentru a sprijini echipele de luptă ale infanteriei, poate fi parașutat în zone dificile, dispersat, dacă este necesar, și pe terenurile urbane apropiate, dar oferă putere de foc letală pentru a scoate din luptă blindatele inamice. 

Conform informațiilor actuale, noul vehicul cu o greutate medie, intenționează să sporească puterea de foc a unităților de infanterie aeriană și a altor unități ușoare de infanterie și a fost proiectat în cadrul programului FirePower Mobile Protected Army al US Army.

US Army se așteaptă ca noul „tanc ușor” să fie un vehicul blindat de 38 de tone, capabil să ofere soldaților viteză, protecție, letalitate și capacitatea de a lupta cu mai mulți inamici de o dată, în colaborare cu alte forțe terestre pentru a copleși inamicul.

Noul „tanc ușor” va avea o armură îmbunătățită și un tun principal de 120 mm care amintește de tunul de 120 mm al lui Abrams. Turela lui Griffin este o versiune redusă a turelei M1 Abrams, destinată să poată lupta împotriva tancurilor și a altor vehicule blindate.

În plus, capacitatea de supraviețuire a vehiculului poate fi crescută cu senzori inteligenți integrați cu hardware-ul, software-ul pentru a crea un sistem generalizat și stratificat de măsuri de auto-apărare pasive și active.

Vezi și: Noul tanc Abrams M1A2C este gata de livrare 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel