Gen. Sîrski, șeful Armatei Ucrainei deplânge situația „deosebit de dificilă”. Rușii împing masiv partea centrală a frontului pentru a-l sparge

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Războiul împotriva Ucrainei. Foto: Forțele de apărare ale Ucrainei
Războiul împotriva Ucrainei. Foto: Forțele de apărare ale Ucrainei

Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul-colonel Oleksandr Sîrski a anunțat în dimineața de sâmbătă că situația a devenit extrem de dificilă în partea centrală a frontului.

„Inamicul, folosind superioritatea aeriană, rachete și muniție de artilerie, încearcă să-și atingă obiectivul de a ajunge la granița administrativă a regiunii Donețk”, a precizat Syrskyi pe pagina de Facebook a CinCAFU (Commander-in-Chief of the Armed Forces of Ukraine).

Forțele ruse desfășoară operații ofensive atât ziua cât și noaptea, folosind grupuri de asalt sprijinite de vehicule blindate. Pe anumite direcții, încearcă să atace pe jos, în valuri, în grupuri de la un pluton până la o companie, uneori chiar și un batalion

 

Cea mai grea situație este în zonele Bahmut, Avdiivka și Novomihailivka

 

2. Harta fron... (1_52084300.jpg)

„O situație deosebit de dificilă s-a dezvoltat pe direcțiile: Bakhmut în zonele situate la est de Chasov Yar (4 km V Bahmut) și Klishchiivka (2 km S Bahmut); Avdiivka – în localitățile Berdychiv, Orlivka, Vodyane, Pervomaiske (un aliniament lung de 14 – 15 km situat cam la 6 km V de Avdiivka); Novopavlivka în raionul Novomykhailivka (10 km SV de periferia vestică a orașului Donețk). 

Astăzi (sâmbătă – 6 aprilie), cele mai aprige lupte continuă în zonele Pervomaiskyi și Vodyanyi, precum și la est de Chasovoy Yar, unde inamicul încearcă să spargă apărarea trupelor noastre.

Chasiv Yar rămâne sub controlul nostru, toate încercările inamicelor de a pătrunde spre așezare au eșuat”, a precizat CinCAFU.

Sirski a mai precizat că situația rămâne tensionată și pe direcțiile Lyman, Orikhiv și Herson, în timp ce în anumite  zone de pe direcțiile Kupyansk și Lyman forțele ucrainene înregistrează unele succese tactice.

 

Record de blindate pierdute într-o singură luptă de ruși după un blitzkrieg eșuat. Ucrainenii au distrus 73 de blindate într-un atac masiv rus

 

3. Orașul ucr... (bahmut_20135400.jpg)

Orașul ucrainean Bahmut, distrus complet după mai bine de 9 luni de asediu rus. Aceeași soartă a avut-o și Avdiivka. Foto: Administrația Prezidențială de la Kiev

Nota autorului: Reamintim că vineri dimineață Statul Major General ucrainean a anunțat, în raportul zilnic, că forțele ruse au pierdut un număr record (73) de blindate diferite (transportoare de trupe, mașini de luptă ale infanteriei, MT-LAB etc.).

Forțele ruse forțează acum și cu tancurile crezând, probabil, că trupele ucrainene au rămas fără muniție antitanc.

Potrivit raportului din dimineața de sâmbătă al SMG ucrainean, rușii au început să piardă și tancuri într-un număr mai mare (24 de tancuri distruse pe tot frontul față de 15 cu o zi în urmă), ceea ce indică că după o tentativă eșuată de a manevra rapid cu mijloace mai ușoare au trecut la tehnica mai grea, sperând, probabil, că forțele ucrainene au folosit deja majoritatea muniției antitanc.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel