Fregatele canadiene CSC vor fi echipate cu sisteme antiaeriene Sea Ceptor MBDA

MBDA a primit un contract din partea Lockheed Martin Canada pentru echiparea noilor nave Canadian Surface Combatant (CSC) ale Marinei Regale Canadiene cu sistemul de apărare antiaeriană Sea Ceptor.

Folosind Common Anti-air Modular Missile (CAMM), Sea Ceptor  își va asuma rolul sistemului de apărare Close-In Air Defence (CIADS) la bordul noilor fregate CSC.

Potrivit unui comunicat al MBDA, emis către DefenseRomania, Sea Ceptor oferă performanțe excepționale de apărare, cu un timp de răspuns rapid și o rată ridicată de foc pentru a anihila simultan mai multe amenințări. Tehnologia Soft Vertical Launch (SVL) de ultimă generație permite o acoperire completă de 360°, cu o performanță pe distanțe mici întâlnită de obicei în cazul lansatoarelor antrenabile. Sistemul Sea Ceptor va fi integrat cu Combat Management System 330 (CMS 330) al Lockheed Martin Canada, fiind parte a unei capabilități stratificate de apărare aeriană.

Rolul MBDA în acest program va avea un impact pozitiv asupra industriei de apărare canadiene și a lanțului său de aprovizionare, prin politica de beneficii industriale și tehnologice (ITB). Acest contract presupune o investiție semnificativă a MBDA în cercetare și dezvoltare, în Canada, într-o gamă largă de tehnologii, precum inteligență artificială sau securitate cibernetică.

Această investiție va viza întreprinderile mici și mijlocii, mediul academic și alte industrii cheie din Canada, sprijinind crearea de locuri de muncă în domeniul tehnologiilor înalte. În plus, programul CSC va consolida și mai mult parteneriatul dintre MBDA și Lockheed Martin Canada, care a oferit deja capabilități de apărare aeriană de top pentru Noua Zeelandă și Chile.

„Suntem încântați că am primit acest contract și că vom contribui la un program atât de important în Canada. Sistemul Sea Ceptor oferă tehnologie de ultimă generație care îi va proteja pe militarii canadieni în timpul misiunilor, în întreaga lume, la bordul noilor fregate CSC”, precizează Eric Beranger, CEO MBDA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel