Fregate pentru Marina Germaniei | Compania Damen, contractat cu Lockheed Martin pentru sistemul MK 41

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Compania Damen Naval a incheiat un contract cu Lockheed Martin pentru sistemul MK 41 Vertical Launching System (VLS) în sprijinul proiectului fregatei F126. În acest fel, Lockheed Martin va aduce un semnificativ aport în construcția noilor fregate pentru Marina Germaniei.

Atribuirea se referă la contractul de Vânzare Comercială Directă pentru MK41 Sistem de Lansare Verticală (VLS), care a fost semnat la 31 ianuarie 2021. Jorge Ciappi, International Business Development Manager al proiectului MK 41 VLS, este încântat de încrederea acordată companiei Lockheed Martin de către Damen în calitate de parte contractantă și de faptul că BAAINBw a preselectat Lockheed Martin pentru acest obiectiv, precizeaza compania Damen, într-un comunicat de presă trimis DefenseRomania.

Contractul de furnizare și servicii semnat cu Lockheed Martin prevede producția și livrarea a două module "strike-lenght" cu 8 celule de lansare MK 41 VLS Evolved Sea Sparrow Missile Block 2, pentru fiecare dintre cele patru nave, plus lucrările de inginerie asociate și hardware-ul auxiliar.

Acest sistem este deja în dotarea atât a Marinei Germaniei, cât și a Marinei Regale a Țărilor de Jos. Damen este familiarizat cu sistemul MK 41 VLS, acesta fiind implementat pe proiectul Fregatei de Comandă și Apărare Aeriană a Marinei Olandeze (ADCF) și pe diverse alte proiecte internaționale. În plus, sistemul este exploatat cu succes de peste 25 de ani în cadrul Marinei Germaniei, inclusiv în proiecte precum fregatele F123 Brandenburg Class și F124 Sachsen Class.

Hein van Ameijden, Managing Director, Damen Naval: „Acest contract este următorul pas logic și revoluționar pentru proiectul fregatei F126. În plus, este un exemplu excelent pentru realizarea de beneficii financiare, tehnice și operative prin cooperarea bilaterală între țările europene. Utilizarea sistemului MK 41 de la Lokheed Martin la bordul noilor fregate germane continuă o istorie lungă și de succes a utilizării acestui sistem de ani buni, de către Marina Germaniei și Marina Regală Olandeză.”

Inițial proiectat cu capacitatea de a lansa simultan rachete de război anti-aer, anti-suprafață, "strike" și rachete anti-submarin, MK 41 VLS și-a consolidat imediat locul ca principal sistem de lansare de suprafață din lume. Designul „Any Weapon/Any Cell” permite unei celule MK41 să tragă cu orice rachetă integrată, oferind flexibilitate maximă.

Cu peste 14.000 de celule VLS implementate la peste 150 de nave, 4.500 de trageri operaționale și de test și o disponibilitate operațională de peste 99%, MK 41 VLS reprezintă o dovadă remarcabilă a ingeniozității. Cu acest sistem, în combinație cu alte sisteme și senzori de la bord, fregata F126 are capacitatea de a opera în cele mai complexe medii maritime și, prin urmare, contribuie la nivel internațional la asigurarea siguranței și a stabilității.

Damen Naval construiește cele patru fregate din clasa F126 împreună cu partenerii săi Blohm+Voss și Thales. Damen Naval a fost selectat ca ofertant câștigător în 2020, în urma unui proces european de licitație care a durat mai mulți ani.

Prima navă este așteptată să fie livrată Marinei Germane în 2028. Toate lucrările de construcție vor fi efectuate în întregime în Germania la șantierele navale din Kiel, Hamburg și Wolgast.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel