Portavionul francez Charles de Gaulle preia comandamentul militar al unei forţe operative americane în Golf

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Portavionul francez Charles de Gaulle a preluat comandamentul naval al unei forţe operative americane în Golf consacrate libertăţii navigaţiei şi luptei contra grupării Stat Islamic (SI), a anunţat miercuri Ministerul Forţelor Armate francez, potrivit AFP.

Franţa a asumat deja acest rol în decembrie 2015. ''O dovadă a încrederii operaţionale şi semnul hotărârii noastre constante contra Daesh'' (acronimul arab al SI), a comentat pe Twitter ministrul francez al forţelor armate, Florence Parly.

Portavionul a părăsit în luna februarie portul Toulon (sud-estul Franţei) pentru o misiune în Mediterana Orientală, urmată de una în Oceanul Indian în cadrul operaţiunii Chammal, componenta franceză a campaniei antijihadiste internaţionale în Irak şi Siria.

În afară de portavionul Charles de Gaulle, grupul aeronaval mai este alcătuit din fregata multimisiune Provence, fregata de apărare aeriană Chevalier Paul, nava de comandă şi aprovizionare Var şi fregata belgiană Leopold I.

Parisul i-a solicitat noului preşedinte american Joe Biden să facă în continuare din lupta contra SI o prioritate. Chiar înainte de a părăsi Casa Albă, predecesorul său Donald Trump a decis reducerea prezenţei militare americane în Irak la numai 2.500 de soldaţi.

Stat Islamic a început să controleze suprafeţe extinse din Siria şi Irak în 2014. În pofida pierderii aproape totale, în martie 2019, a teritoriilor siriene controlate şi a căderii califatului său autoproclamat, gruparea jihadistă continuă să lanseze atacuri mortale în Siria şi Irak. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel