Franța "anulează" participarea Israelului la una dintre cele mai mari expoziții de tehnică militară din Europa

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
EUROSATORY 2024 este un eveniment global dedicat apărării și securității, care va avea loc în perioada 17-21 iunie 2024 la Paris. Acesta are loc o dată la doi ani și oferă o oportunitate unică de a întâlni producători și start-up-uri din întreaga lume, îm
EUROSATORY 2024 este un eveniment global dedicat apărării și securității, care va avea loc în perioada 17-21 iunie 2024 la Paris. Acesta are loc o dată la doi ani și oferă o oportunitate unică de a întâlni producători și start-up-uri din întreaga lume, împreună cu actori publici și privați de pe piața de apărare și securitate. Sursa foto: Site web EUROSATORY.

Franța a cerut Israelului să-și retragă participarea la o uriașă expoziție de tehnică militară care va avea loc peste aproximativ trei săptămâni, din cauza războiului care se desfășoară în Fâșia Gaza de mai bine de 8 luni, a relatat Autoritatea Israelienă de Radiodifuziune "Kan".

Autoritatea a citat surse israeliene și franceze care confirmă anularea participării, deși încă nu a fost primită nicio notificare oficială.

Oficialii din Ministerul israelian al Apărării au spus: "Problema este în studiu, dar nu am primit încă nicio notificare oficială din partea conducerii expoziției".

Un purtător de cuvânt al organizatorilor expoziției a declarat: "În baza unei decizii luate de autoritățile guvernamentale, nu va exista nicio secțiune expozițională israeliană la Eurosatory 2024".

Ministerul francez al Apărării a declarat: "Într-un moment în care președintele [Emmanuel Macron] cere Israelului să oprească operațiile militare din Rafah, condițiile pentru găzduirea companiilor israeliene la expoziție nu au fost îndeplinite".

Expoziția Eurosatory este considerată una dintre cele mai mari expoziții de tehnică militară din Europa și este programată să aibă loc la Paris în perioada 17 – 21 iunie.

Peste 2.000 de companii s-au înregistrat la expoziție, dintre care 74 de companii israeliene, inclusiv concernele majore de apărare israeliene, dintre care 10 urmau să expună armament și tehnică militară de luptă.

Cea mai recentă expoziție de tehnică militară la care au participat firme israeliene de proofil a fost Black Sea Defense & Aerospace (BSDA) 2024, desfășurată în perioada 22-24 mai la București.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel