Fostul șef al CIA, generalul Petraeus, mesaj pentru ucraineni: Mi-ar fi plăcut să fi luat o decizie cu privire la tancurile Abrams cu cel puțin 6 luni mai devreme

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Transport al unui tanc Abrams M1A2 american. Foto: U.S. Army
Transport al unui tanc Abrams M1A2 american. Foto: U.S. Army

Fostul director CIA și comandant USCENTCOM consideră că țările occidentale, inclusiv Statele Unite, ar trebui să furnizeze Ucrainei mai multe arme. Statele occidentale ar trebui să furnizeze către Ucraina mai multe arme și echipamente militare pentru a se asigura că Forţele Armate Ucrainene sunt mult mai bine pregătită pentru a desfăşura acțiuni de contraofensivă, a declarat fostul director al CIA, generalul David Petraeus, în cadrul unui eveniment special organizat la Forumul de Securitate de la Kiev.

Petraeus a făcut referire la sprijinul fără precedent acordat Ucrainei de către Statele Unite, dar a subliniat, de asemenea, că unele decizii ar fi putut fi luate mai rapid.

De exemplu, potrivit fostului șef al CIA, decizia de a transfera Ucrainei tancurile Abrams ar fi putut fi luată cu cel puțin șase luni mai devreme. "De asemenea, trebuie să luăm mai repede o decizie cu privire la F-16. Am depășit deja o anumită etapă în care existau anumite îngrijorări, iar acum trebuie să facem tot ce ne stă în putință", a declarat Petraeus, potrivit DefenseExpress.

Generalul american susține că Occidentul ar trebui să facă "tot posibilul pentru a se asigura că Ucraina este mai bine pregătită pentru următoarea etapă a contraofensivei" și speră că acest sprijin va continua să crească.

Ca exemplu, Petraeus subliniază cât de eficient folosesc forțele armate ucrainene sistemele de artilerie occidentale, care au oferit Ucrainei un avantaj de rază de acțiune față de artileria inamică.

Fostul director al CIA este, de asemenea, impresionat de activitatea eficientă a sistemului de apărare aeriană ucrainean, care a fost întărit de o serie de sisteme de rachete antiaeriene occidentale și de alte sisteme de apărare: "Este dificil pentru ruși să obțină succese în aer, ei nu își pot folosi eficient puterea aeriană".

Anterior, fostul director al CIA a declarat că a fost impresionat de modul în care Forțele Armate Ucrainene s-au adaptat la liniile de apărare complexe ale armatei ruse.

 

Abrams ajung în sfârșit pe front

 

Ucrainenii au încheiat etapa finală a pregătirii din Germania pe tancuri americane de luptă Abrams. Astfel, în cursul acestei luni vor ajunge în Ucraina primele 10 tancuri americane Abrams din cele 31 promise de SUA.

În total aliații au promis Ucrainei aproximativ 300 de tancuri Leopard 2, Abrams sau Chellenger britanice. Până în prezent tancurile americane nu au ajuns încă pe frontul ucrainean.

Potrivit publicației Politico, aproximativ 200 de militari ucraineni au efectuat faza finală a antrenamentelor pe Abrams, în poligoanele U.S. Army din Germania. Informația a fost confirmată de colonelul Martin O'Donnell, purtătorul de cuvânt al forțelor americane din Germania. 

Sursa citată amintește că Ucraina va primi primele 10 tancuri Abrams din cele 31 promise, undeva la mijlocul acestei luni. Informația e confirmată sub anonimat de surse din interiorul Departamentului Apărării de la Washington. La nivel oficial SUA au confirmat că livrarea tancurilor va fi accelerată în această toamnă, dar nu au oferit un calendar privind ajungerea Abrams pe frontul ucrainean.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel