Fost expert NATO: Rusia a infiltrat ofițeri GRU în Italia

Tudor Curtifan / 04 apr 2020 / 19:53
Imagini din timpul transportului ajutorului medical din Rusia către Italia, sursă foto: Ministerul Apărării rus
Imagini din timpul transportului ajutorului medical din Rusia către Italia, sursă foto: Ministerul Apărării rus

Hamish De Bretton-Gordon (fost expert NATO în arme chimice) afirmă că Rusia a infiltrat spioni ruși în Italia, în baza așa-zisului ajutor umanitar pe care l-a trimis în cizmă.

Ajutorul trimis de Moscova în Italia a născut numeroase controverse și acuze. Amintim că în acest sens publicația La Stampa a explicat că 80% din ajutorul rus pentru combaterea coronavirusului este „inutil”.

Moscova a trimis totodată și peste 100 de experți, împreună cu echipamente medicale, în Lombardia, epicentrul focarului de COVID-19 în Italia. Kremlinul a anunțat că ajutorul a fost trimis după o discuție telefonică a președintelui Vladimir Putin cu premierul italian Giuseppe Conte.

CITEȘTE ȘI: Dan Dungaciu: În Italia nu sunt 'omuleți verzi', sunt ofițeri ai Armatei ruse care se plimbă pe drumurile NATO

 

Ofițeri GRU, inflitrați în Italia

 

Rusia a reacționat în urma acuzelor privind ajutorul umanitar, iar Serghei Razov, ambasadorul rus la Roma, a declarat pentru agenția de presă RIA Novosti că „astfel de afirmații sunt produsul unei minți perverse” în timp ce Ambasada Rusiei în Italia acuză „fake news-uri” în publicația La Stampa.

Însă pe lângă lângă războiul declarațiilor cu privire la cât de util este ajutorul umanitar rus pe care Moscova îl folosește în scopuri propagandistice, Hamish De Bretton-Gordon (fost expert NATO în arme chimice) e convins că printre cei 104 de medici și experți ruși ajunși în Italia se află și ofițeri GRU.

„Fără îndoială există și ofițeri GRU printre ei (n.r. - personalul medical rus)”, afirmă expertul pentru La Stampa.

CITEȘTE ȘI: Analiză - Cum minte propaganda rusă în criza COVID-19: Rusia a trimis 'ajutor umanitar' în SUA

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy