Presa italiană: Aproximativ 80% din ajutorul umanitar trimis de Rusia este inutil

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Cea mai mare parte a ajutorului umanitar trimis de Rusia în Italia, aproximativ 80%, pentru lupta cu coronavirusul s-a adeverit a fi inutil, scrie ziarul italian La Stampa cu referire la surse anonime.

Pe 21 martie, președintele Rusiei, Vladimir Putin a avut o conversație telefonică cu premierul italian Giuseppe Conte, după care, 9 avioane Il-76 pline cu ajutor umanitar au fost trimise în Italia, scrie La Stampa.

Potrivit ziarului, pe lângă ajutorul umanitar, Rusia a trimis în Italia și specialiști, aceștia fiind militari de rang înalt, și nu medici. În asemenea mod Rusia urmărește interesele sale politice și diplomatice.

Drept urmare, 80% din ajutorul umanitar al Rusiei este absolut inutil sau de o însemnătate mică în lupta cu coronavirusul în Italia. De exemplu, Rusia a trimis echipamente pentru dezinfectarea teritoriilor și tehnică, în timp ce China a trimis măști medicale și dispozitive de ventilare mecanică a plămânilor, potrivit Deschide.md.

Comentariu DefenseRomania: Rusia ar fi trimis 600 de ventilatoare și 100 de virusologi și epidemiologi militari în Italia, în urma discuțiilor dintre președintele Vladimir Putin și premierul italian Giuseppe Conte, sâmbăta trecută. Astfel, Ministerul rus de la Moscova şi alte câteva site-uri media asociate acestuia au făcut o propagandă ieftină, publicând mai multe imaginii şi materiale video cu camioanele şi aeronavele militare care au livrat Italiei ajutorul umanitar.

Sursele La Stampa au afirmat că Putin urmărește obţinerea de beneficii geopolitice și diplomatice prin ajutorul umanitar trimis Italiei cu denumitrea „Din Rusia cu dragoste", precizează The Moscow Times.

Kremlinul a negat faptul că oferind ajutor, Rusia încearcă să facă un lobby pentru anularea sancțiunilor europene împotriva sa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel