Forţele ucrainene pentru Operaţii Speciale au utilizat drone kamikaze pentru a distruge două sisteme ruseşti de rachete (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele ucrainene  pentru Operaţii Speciale ale SBU folosesc drone kamikaze RAM II împotriva sistemelor ruseşti de rachete. Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a publicat un material video în care este prezentată activitatea militarilor din cadrul Centrului pentru Operații Speciale "A", în care ofiţeri ai SBU vânează pe front arme ale armatei ruse de ocupație, folosind drone kamikaze.

Astfel, în materialul video publicat de SBU se poate observa cu militarii ucraineni din cadrul forțelor pentru operaţii speciale au distrus un lansator rusesc de rachete BM-21 Grad, precum și, cel mai interesant, un sistem de rachete antiaeriene Tor-M2, care trebuia să distrugă aceste vehicule aeriene fără pilot la "altitudini medii, joase și extrem de joase", la o distanță de până la 12 km.

Potrivit SBU, acest sistem Tor-M2 este al patrulea sistem distrus de forțele speciale în lună martie a acestui an, iar sistemele cu o valoare estimată la 25 de milioane de dolari sunt distruse de drone RAM II de fabricație ucraineană relativ ieftine.

RAM II este un sistem aerian fără pilot care dispune de o încărcătură expoziva. Acesta a fost dezvoltat de companiile ucrainene Ukroboronprom, CDET, DeViRo, Ukrainian Armour și Spets Techno Export. Drona a fost prezentată pentru prima dată în 2021 la expoziția Arms and Security.

Drona este concepută pentru a efectua lovituri precise și eficiente împotriva forțelor inamice și pentru a minimiza daunele colaterale atunci când este utilizată în zonele urbane. Raza de luptă a unei astfel de drone este de până la 30 km, iar viteza de croazieră este de 70 km/oră. În plus, camera Full HD a dronei este echipată cu un zoom 10X.

Youtube video image

Este nevoie de aproximativ 10 minute pentru a pregăti o astfel de dronă de luptă pentru lansare. Unitatea să comanda cântărește 3 kg, iar greutatea maximă la decolare a dronei este de 8 până la 10 kg, în funcţie de tipul încărcăturii explozive.

Pentru a preveni apariţia unor erorile umane în timpul utilizării, un sistem aerian fără pilot de tip RAM II disoune şi de funcții automate. Acesta poate urmări țintele și poate determina coordonatele acestora. În plus, UAV-ul este capabil să opereze în reţea cu alte drone.

De asemenea, RAM II dispune de o serie de sisteme de navigație și de un număr mare de senzori care oferă informații precise și în timp real despre poziționarea aeronavei, viteza, altitudinea și coordonatele țintei. Iar datorită unui motor electric în sistemul de propulsie, drona RAM II este destul de silenţioasă.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel