Zeci de morţi într-un atac rusesc cu rachete împotriva oraşului Harkov. Ocupantul rus a bombardat zone de locuințe dens populate

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Zeci de persoane au murit luni şi alte sute au fost rănite, într-un atac rusesc cu rachete împotriva cartierelor rezidenţiale din oraşul Harkov, aflat la 35 de kilometri distanţă de frontiera cu Rusia, a denunţat consilierul Ministerului ucrainean de Interne, Anton Gherascenko, citat de EFE.

"Harkov. Un atac nemilos şi lipsit de raţiune cu rachete împotriva unui cartier de locuinţe! Cadavre dezmembrate pe străzi!", a scris Gherascenko, pe contul său de Telegram, în care a postat mai multe clipuri cu imagini devastatoare. Forțele ruse au deschis luni focul folosit lansatoare de rachete de tip Grad.


Într-una dintre acestea se vede cadavrul unui pieton, iar într-alta o femeie al cărei picior a fost smuls de explozie.

Într-un alt clip, cu durata de 30 de secunde, se vede cum aproape 15 rachete lovesc un sector al oraşului Harkov, situat în nord-estul Ucrainei.

Atacul s-a produs într-un moment în care în cealaltă parte a ţării, la graniţa ucraineano-belarusă, delegaţiile Ucrainei şi Rusiei s-au aşezat la masa negocierilor, pentru prima dată din 24 februarie, când preşedintele rus, Vladimir Putin, a lansat "o operaţiune militară specială" împotriva acestei ţări.

Ucraina cere încetarea imediată a focului şi retragerea totală a trupelor ruseşti de pe teritoriul său.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel