Forţele Armate Ucrainene au primit sisteme de apărare aeriană Skynex, dar au nevoie de mai multe

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistemul de apărare aeriană Skynex / Foto: Rheinmetall 
Sistemul de apărare aeriană Skynex / Foto: Rheinmetall 

Forţele Armate Ucrainene au primit sisteme de apărare aeriană Skynex, a anunțat prim-ministrul Ucrainei, Denis Shmihal. În timpul vizitei delegației guvernamentale ucrainene în Italia, prim-ministrul a vizitat filiala italiană a companiei germane de apărare Rheinmetall. Această întreprindere este specializată în producția de sisteme moderne de apărare aeriană. Printre echipamentele militare dezvoltate de Rheinmetall se numără sistemul de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune Skynex, de care Ucraina este interesată.

 

 

,,Avem nevoie de o astfel de armă eficientă pentru a ne proteja împotriva dronelor, cu care Ucraina este atacată de Rusia. Acest lucru va salva zeci de vieți, precum și o infrastructură importantă pentru milioane de oameni", a declarat Denis Shmihal.

În prezent, potrivit publicaţiei ucrainene Militarnyi, astfel de sisteme execută deja misiuni de luptă în Ucraina.

În Italia, în timpul vizitei efectuate la filiala italiană a companiei germane de apărare Rheinmetall, prim-ministrul Ucrainei a mulțumit partenerilor occidentali pentru sprijinul acordat.

Denis Shmihal a menționat că acum Ucraina poartă discuţii pentru a obține mai multe astfel de sisteme de apărare aeriană Skynex.

"Extindem orizonturile de cooperare între Ucraina și Italia în domeniul militar. Luăm în considerare posibilitatea producerii în comun a componentelor pentru aceste sisteme. Lucrăm pentru a avea mai multe dintre aceste sisteme eficiente de apărare aeriană. Ele vor crea un scut fiabil în jurul facilităților noastre de infrastructură strategică", a declarat șeful guvernului de la Kiev.

Reamintim că, în decembrie 2022, au apărut primele informaţii că Rheinmetall va produce două noi sisteme antiaeriene Skynex pentru Ucraina.

Skynex este conceput pentru apărarea aeriană cu rază scurtă de acțiune. Sistemul este capabil să doboare drone sau rachete de croazieră, fiind echipat cu un tun de 35 mm. Costul a două unități Skynex este estimat la 182 de milioane de euro.

În plus, a fost semnat un memorandum de înțelegere pentru achiziționarea de camioane HX în valoare de aproximativ 12 milioane de euro. Aceste camioane vor fi livrate împreună cu sisteme Skynex.

Tunul Oerlikon Mk3 de 35 mm utilizat în sistemul de apărare aeriană Skynex are o rază de acțiune efectivă de 4.000 de metri și o cadență de tragere de 1.000 de cartușe pe minut. Modulul tunului este echipat cu un radar de urmărire în bandă X, care asigură funcția de căutare autonomă a țintelor, ceea ce face ca țintirea să fie simplă și rapidă.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel