Ucraina lovește din nou letal ținte terestre cu rachete anti-navă Neptun (Foto/Video): Rusia pierde un nou sistem S-400 în Crimeea

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele Armate Ucrainene au utilizat rachetele de croazieră Neptun și drone kamikaze pentru a lovi în dimineaţa acestei zile sistemul antiaerian rusesc S-300/S-400 în apropiere de oraşul Evpatoria din Peninsula Crimeea. Reprezentanții serviciilor ucrainene de informaţii au confirmat acest lucru pentru jurnaliști de la site-ul Ukrainska Pravda.

Potrivit acestora, la început Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), dronele  au lovit "ochii" sistemului - radarele și antenele. Iar după distrugerea radarului, unitățile Marinei Militare ucrainene au lansat două rachete de croazieră Neptun care au lovit lansatoarele sistemelor de rachete S-300/S-400 Triumph.

Reamintim că astăzi, în jurul orei 5:30 dimineața, un grup de drone a atacat un obiect militar aflat la periferia orașului Evpatoria. Localnicii au auzit o serie de explozii puternice, însoțite de un foc puternic.

Mass-media ucraineană nu a putut furniza până la această oră dovezi foto și video ale distrugerii acestor sisteme de către Forţele Armate Ucrainene. Cu toate acestea, fotografiile făcute de localnici au surprins câteva detalii specifice care păreau similare cu rezultatul distrugerii sistemului antiaerian.

Youtube video image

Una dintre înregistrările video publicate a surprins, de asemenea, momentul lansării anormale a unei rachete, care imediat după lansare s-a ciocnit cu solul. Putem presupune că a fost o lansare a unui rachete a sistemului S-300/S-400 care a fost determinat de explozia acestuia.

După cum au precizat mai multe surse media ucrainene, sistemul rusesc de rachete vizat de ucraineni a fost protejat de sistemele SHORAD (posibil sistemul de apărare aeriană Pantsir-S). Acest lucru poate spune că obiectul era militar.

La periferia orașului Evpatoria, în direcția în care au fost observate exploziile se află pozițiile sistemelor rusești de rachete antiaeriene S-300/S-400. Prezența acestora a fost înregistrată la 28 august între localitățile Zaozerne și Molochne cu ajutorul imaginilor din satelit.

Presa ucraineana nu a putut stabili cu exactitate dacă militarii ucraineni au lovit un sistem rusesc S-300 sau S-400, mai multe grupuri de analişti OSINT au postat o imagine din satelit care pare a fi a unui sistem rusesc de apărare antiaeriană S-400 Triumph, desfăşurat în apropiere de Evpatoria, în Crimeea ocupată.

Imaginea a fost realizată în urmă cu două săptămâni. Aceasta arată un sistem rusesc de rachete antiaeriene (S-400) în apropiere de Evpatoriia.

De asemenea, potrivit analiştilor OSINT, locația acestui sistem a putut fi determinat datorită unui turist rus care s-a fotografiat anul trecut lângă facilitatea militară de lângă Evpatoria.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel