Forțele Armate Austriece vor primi transportoare blindate PANDUR 6×6 Evolution

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Vehicul blindat Pandur
Vehicul blindat Pandur

Ministerul Apărării din Austria a atribuit companiei General Dynamics European Land Systems-Steyr (GDELS), pe 30 octombrie 2020, un contract pentru livrarea a 30 de vehicule blindate PANDUR 6×6 Evolution (Evo) către Forțele Armate, precizează European Defence Review.

Transportoarele PANDUR 6×6 sunt concepute ca vehicule blindate (APC) și li se poate da foarte repede altă utilitate, cum ar fi CASEVAC (casualty evacuation) - vehicule pentru evacuare de urgență, datorită designului lor modular.

Pe lângă cele 34 de vehicule achiziționate în 2016, Forțele Armate Austriece vor opera o flotă de 64 de noi vehicule PANDUR 6 × 6 Evo. Livrările se vor face în 2022 și 2023.

Pandur este un APC dezvoltat și produs de compania austriacă Steyr-Daimler-Puch Spezialfahrzeuge (SSF). Familia de vehicule PANDUR a fost dezvoltă începând cu anul1980, pe paza designul transportorului blindat Pegaso BMR-600 6x6. 

Din 1996, familia de vehicule blindate PANDUR a fost folosită cu succes în misiuni de menținere a păcii. Designul modular de care se bucură transportorul blindat PANDUR îi permite să fie echipat cu o varietate de sisteme de arme, inclusiv un tun automat de 20 mm. În 2003, General Dynamics a preluat Steyr-Daimler-Puch, care face acum parte din General Dynamics European Land Systems (GD ELS), care este și compania mamă a MOWAG, Santa Bárbara Sistemas și GDELS - Germania.

Pandur I nu mai este în producție și a fost înlocuit de Pandur II, care este disponibil în versiunile 6 × 6 și 8 × 8. Versiunea semnificativ modernizată a PANDUR MTPzUN, PANDUR Evo, are un design compact. Acest transportor blindat poate transporta cu uşurinţă 11 soldați. Compania GDELS laudă familia de vehicule blindate PANDUR prun prisma caracteristicilor sale: un grad ridicat de mobilitate și un nivel semnificativ crescut de protecție împotriva minelor și IED-urilor. 

Vehiculele PANDUR 6 × 6 Evo, destinate Forțelor Armate Austriece, vor fi fabricate în totalitate în Austria, aspect care aduce mari beneficii economice la nivel local, asigurând sute de locuri de muncă. Peste 200 de furnizori, în principal IMM-uri, sunt implicați în acest program militar. La 22 decembrie 2016, Ministerul Apărării din Austria a comandat 34 de vehicule Pandur 6 × 6 EVO pentru 105 milioane de euro de la GDELS Steyr.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel