Forţele aerospaţiale ruse vor achiziţiona încă 20 de avioane Su-35S şi 30 de elicoptere Ka-52

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele aerospaţiale vor primi, până la sfârșitul anului 2020, alte 20 de avioane de vânătoare Su-35S, de generație 4++ şi încă 30 de elicoptere de luptă de tip Kamov Ka-52 "Alligator"  până în anul 2022, a precizat marţi adjunctul ministrului rus al Apărării, Alexei Krivoruchko, relatează site-ul agenţiei Tass.


,,În ceea ce privește avionul Su-35S, compania își îndeplinește toate obligațiile la timp, urmând chiar ca, în acest an, să primim mai multe aeronave în avans. În conformitate cu prevederile contractului aflat în vigoare, în acest an și anul viitor vom primi încă 20 de avioane de vânătoare Su-35S", a spus Krivoruchko.

(w670)

Adjunctul ministrului rus al apărării a precizat că societatea din Komsomolsk pe Amur lucrează permanent la modernizarea avionului de vânătoare Su-35S, ținând cont de lecțiile învățate în Siria. Viitoarele modificări ale avionului vor permite ca acesta să întrebuințeze toate tipurile de rachete de aviație din clasele aer-aer și aer-sol.

Forțele aerospațiale rusești (VKS) vor primi 30 de elicoptere de atac Kamov Ka-52 până la sfârșitul anului 2022

Forțele aerospațiale ale Rusiei vor primi până în 2022 încă 30 de elicoptere de luptă Kamov Ka-52 "Alligator", a declarat marți ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Alexei Krivoruchko, în timpul unei vizite efectuate la companie producătoare de modele Ka-52.

,,Astăzi, fabrica îşi îndeplineşte un contract pe termen lung, privind livrarea modelelor Ka-52. Până în 2022, ne aşteptăm să primim 30 de elicoptere suplimentare", a declarat Krivoruchko.

(w670)

Elicopterul de asalt Ka-52 Alligator este o versiune modernizată a elicopterului Ka-50 Vulturul negru. Potrivit estimărilor specialiștilor, acesta are caracteristici aerodinamice mai bune și este mai puțin vizibil pe radare. Au fost crescute, de asemenea, posibilitățile aeronavei în ceea ce privește viteza și manevrabilitatea. La bordul elicopterului au fost instalate echipamente radioelectronice moderne.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel