Forțele Aeriene Ucrainene prezintă racheta SCALP EG pe Su-24М (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Aeriene Ucrainene au prezentat un bombardier tactic Su-24М înarmat cu o rachetă de croazieră SCALP EG. Acest tip de rachete au fost oferite Ucrainei de către Franța ca parte a asistenței militare de securitate. Prezentarea acestor rachete de croazieră a avut loc în timpul celebrării Zilei Forțelor Aeriene ale Ucrainei, duminică, 6 iulie.

La aerodromul militar unde a fost prezentată și racheta SCALP, președintele Volodimir Zelenski a examinat, în special, avioanele de atac Su-25, bombardierul Su-24М, avioanele de vânătoare Su-27 și MiG-29, precum și rachetele utilizate cu acestea.



KIievul a publicat fotografii cu momentul în care Zelenski face o semnătură pe o rachetă SCALP EG aflată sub aripa dreaptă a unui bombardier Su-24М. 

Comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene, generalul-locotenent Mikola Oleshchuk, a precizat că avioanele de luptă au fost modernizate pentru a utiliza arme furnizate de parteneri, în special rachete aer-sol ZUNI, rachete de croazieră Storm Shadow (SCALP EG) și rachete antiradar AGM HARM.



Ulterior, Ihor Smilianski, directorul general al Ukrposhta, a publicat un scurt material video cu racheta de croazieră franceză SCALP EG.

De asemenea, el a publicat o fotografie care arată că bombardierul ucrainean Su-24М nu a fost înarmat doar cu o rachetă oferită de Franța. Su-24М a fost echipat, de asemenea, cu versiunea britanică Storm Shadow a acestei rachete de croazieră, sub aripa stângă.

La 11 iulie, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că Franța va furniza Ucrainei rachete de croazieră SCALP pentru a lovi forțele invadatoare rusești. Surse legate de armata franceză au declarat reporterilor că rachetele vor proveni din stocurile armatei franceze, adăugând că va exista un "număr semnificativ". Presa a relatat că ar fi vorba de aproximativ 50 de rachete. Marea Britanie a furnizat rachete similare Ucrainei.

SCALP, varianta franceză a Storm Shadow

Racheta franco-britanică Storm Shadow, cunoscută și sub numele de SCALP lansată din aer, cântărește aproximativ 1.300 de kilograme, greutatea focosului fiind de 450 de kilograme. Raza de acțiune declarată a acestei rachete de croazieră este de peste 250 km în versiunea de export și de până la 560 km pentru armatele franceză și britanică.

Cu aceste rachete, avioanele de luptă ale Forțelor Aeriene Ucrainene vor putea lovi adânc în teritoriile Ucrainei capturate de invadatorii ruși, distrugând facilităţile militare importante ale țării agresoare.

 

Cum funcționează Storm Shadow, pentru ce ținte este concepută și la câte se poate aștepta Ucraina?

 

Storm Shadow a fost folosit împotriva regimului lui Hussein, Gaddafi, Assad, militanților ISIS, iar acum a venit rândul rasiștilor.

Rachetele de croazieră Storm Shadow au fost transferate oficial în Ucraina, iar unele dintre ele sunt deja la dispoziția forțelor armate ucrainene, după cum a anunțat oficial secretarul britanic al Apărării în timpul unei audieri în Parlamentul britanic.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel