În aşteptarea unor avioane de luptă din Europa, Forţele Aeriene Ucrainene au reuşit să doboare ieri cinci avioane de vânătoare ruse

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Armata ucraineană anunţă că a doborât luni mai multe aeronave militare ruseşti, transmite marţi Reuters.

În a şasea zi a invaziei, au fost doborâte cinci avioane de vânătoare şi un elicopter, scrie ziarul Ukrainskaia Pravda; informaţia corespunde cu cea de la forţele aeriene ucrainene, dar Reuters nu a reuşit să o verifice din surse independente.

Se pare că avioanele ruseşti au fost doborâte în timpul unor atacuri aeriene asupra oraşelor Vasilkiv şi Brovari din apropiere de Kiev. Tot lângă capitală, apărarea ucraineană a mai doborât un elicopter şi o rachetă de croazieră.

Aviaţia ucraineană a tras rachete şi a lansat bombe asupra blindatelor şi infanteriei ruse lângă Kiev şi Jitomir. Au fost lansate bombe în regiunea Cernigov din nord şi în oraşul Berdiansk din sud, aflat în prezent sub controlul Rusiei.

U.E vrea să ajute Ucraina să obţină avioane de luptă. Mig-urile 29 ale Polonie şi Slovaciei ar putea reprezenta o soluţie

 

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a anunţat duminică că statele membre ale Uniunii Europene au decis să deblocheze 450 de milioane de euro pentru a cumpăra arme şi le va livra forţelor armate ucrainene pentru a le ajuta să reziste ofensivei militare ruse. Acest nou ajutor presupune şi furnizarea unor avioane de luptă.

Polonia, principalul stat european favorit să livreze avioane către Ucraina

Flota de avioane a Forțelor Aeriene Ucrainene consta dintr-un amestec de MiG-29 Fulcrum și Su-27 Flanke, proiectate sovietic. De precizat ca nicio țară din Uniunea Europeană nu operează avioane Su-27.

Acest lucru ar sugera că transferul de avioane MiG-29 a fost un subiect central de discuție. Polonia, Slovacia și Bulgaria încă mai operează variante Fulcrum, care ar putea fi transferate și puse în funcțiune foarte rapid, precizează analiştii militari ai publicaţiei The War Zone.

În timp ce avioanele bulgare au înregistrat unele îmbunătățiri modeste de la căderea Uniunii Sovietice, avioanele poloneze și slovace au fost îmbunătățite semnificativ.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel