Forțele Aeriene ale SUA doresc să dezvolte o rachetă de croazieră hipersonică

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Aeriene ale SUA au solicitat informaţii din partea companiilor americane din industria de apărare, despre implementarea tehnologiei hipersonice pe rachete de croazieră, intenţionând ca pe viitor să lanseze un program pilot de construire a acestora.

Forțele Aeriene ale SUA au solicitat industriei de apărare să prezinte informații despre rachetele de croazieră hipersonice convenționale, care ar putea fi lansate de avioane de vânătoare și bombardiere.

Informaţiile vor ajuta Forțele Aeriene ale SUA să stabilească dacă merită sau nu să înceapă să finanțeze un nou program militar de dezvoltare a unor rachete de croazieră hipersonice, a declarat Will Roper, directorul pentru achiziții al Forțelor Aeriene, potrivit Defense News şi Aviationweek.

Realizarea unui sistem de arme hipersonice este una dintre prioritățile esențiale ale Strategiei de Apărare Națională a Departamentului Apărării al SUA. Rețineți că acesta nu este primul proiect de realizare a unor arme hipersonice, lansat de Forțele Aeriene ale SUA.

Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), agenția Pentagonului care se ocupă de realizarea noilor tehnologii pentru forțele armate ale SUA a anunțat, la 14 ianuarie, că a încheiat un contract în valoare de 31,9 milioane de dolari cu compania americană Lockheed Martin în vederea creării unei rachete hipersonice care poate fi lansată de la sol de pe o instalație mobilă.

În decembrie anul trecut, șeful Pentagonului, Mark Esper, a recunoscut că Statele Unite au rămas, oarecum în urmă, în domeniul dezvoltării armelor hipersonice. El a explicat că, de câțiva ani, SUA au stopat orice programe pe acest segment, preferând să se concentreze pe alte tipuri de arme, dar că acum a venit momentul "ca fiecare dolar să fie investit" în astfel de dispozitive de luptă pentru a dobândi, și aici, supremație absolută.

Totodată, Mark Esper a declarat, în luna ianuarie, că SUA vor intensifica eforturile pentru a dezvolta rachete hipersonice, în contextul în care Rusia susține că deține deja arme hipersonice.

"Departamentul american al Apărării aproape că a dublat investiţiile pe termen lung - aproape cinci miliarde în anul fiscal 2020 - pentru dezvoltarea de rachete hipersonice în următorii cinci ani. Bugetul pe anul 2021 va fi chiar mai puternic", a afirmat Mark Esper în cadrul unui eveniment organizat de Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale (Center for Strategic and Internaţional Studies), în Washington.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel