Fondul european de apărare a fost lansat oficial. Aproape 8 miliarde de euro pentru proiecte de cooperare care promovează inovaţii tehnologice

DefenseRomania Team / 30 iun 2021 / 22:20

Comisia Europeană a lansat oficial miercuri Fondul european de apărare, dotat cu aproape 8 miliarde de euro pentru perioada 2021-2027, în scopul co-finanţării proiectelor de cooperare între companii de apărare şi consolidării în acest fel a autonomiei europene, informează AFP.

''Pentru prima dată, Uniunea Europeană investeşte o parte a bugetului său în apărare'', a declarat comisarul european pentru piaţă internă Thierry Breton. Noul fond este dotat cu 7,95 miliarde de euro, dintr-un buget european de 1.074 miliarde de euro pentru perioada 2021-2027.

Potrivit lui Thierry Breton, ''Fondul european de apărare este o contribuţie absolut esenţială la o mai mare suveranitate europeană'', Uniunea Europeană trebuind să devină ''progresiv un actor al securităţii la nivel mondial''.

Fondul este menit să finanţeze, împreună cu statele membre, proiecte de cooperare care promovează inovaţii tehnologice şi se adresează atât marilor grupuri din industria apărării, cât şi micilor întreprinderi şi start-up-uri. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy