Focuri de armă pe Aeroportul din Chişinău. Bărbatul de origine azeră care a ucis 2 persoane a fost reținut

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Un incident armat a avut loc vineri pe aeroportul din Chişinău, unde un cetăţean străin a deschis focul, ucigând două persoane; atacatorul a fost în cele din urmă capturat, relatează presa de peste Prut şi agenţia Reuters.

Potrivit publicaţiei Ziarul de Gardă, un bărbat care a sosit cu un zbor din Turcia a deschis focul şi s-a baricadat ulterior într-o încăpere a aeroportului. Iniţial, cel puţin un poliţist de frontieră a fost rănit, iar aeroportul a fost evacuat şi unitatea specială a poliţiei a intervenit.

Conform Jurnal.md, este vorba despre un cetăţean străin căruia i-ar fi fost refuzată intrarea în ţară. În timp ce acesta era condus pentru efectuarea formalităţilor de returnare din ţară a reuşit să deposedeze de armă un poliţist de frontieră.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a anunțat că atacatorul este un cetățean al Tadjikistanului în vârstă de 43 de ani. Acestuia i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din considerente de securitate. În timpul însoțirii sale pentru efectuarea formalităţilor de returnare, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră. Totodată, un pasager a fost rănit.

Ministerul moldovean de Interne a confirmat că cel puţin două persoane au fost ucise, iar atacatorul a fost capturat şi este rănit.

"La Aeroportul Internaţional Chişinău a avut loc un incident armat în care unui cetăţean străin i s-a interzis intrarea în Republica Moldova. În timpul însoţirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui poliţist de frontieră şi a rănit mortal două persoane. La această oră, individul a fost neutralizat şi încătuşat de trupele speciale care au intervenit. Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuaţi din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situaţiei la normalitate. Oamenii legii vor continua să asigure securitatea şi ordinea publică la aeroport", a comunicat Ministerul de Interne.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel