Focoase nucleare W76-2. SUA au început producția pentru rachetele Trident II. Reacția Rusiei

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Trident II
Trident II

Statele Unite ale Americii au anunțat că livrarea noilor focoase nucleare W76-2 va demara în luna septembrie.

Focoasele nucleare W76-2 sunt destinate rachetelor balistice intercontinentale ce se află în dotarea submarinelor nucleare ale US Navy (Marina Statelor Unite ale Americii).

Administrația de Securitate Nucleară Națională (NNSA) a confirmat că a început producția pentru ogivele nucleare W76-2. Prima livrare către Marina Statelor Unite ar trebui să aibă loc până la finalul acestui an, informează Defense News. Ele vor fi destinate rachetelor balistice Trident II, construite de Lockheed Martin, ce pot fi lansate de pe submarine cu propulsie nucleară.

Pentagonul a confirmat începerea producției pentru noile focoase nucleare.

Dacă administrația actuală de la Casa Albă consideră că astfel de măsuri reduc substanțial pericolul izbucnirii unui război nuclear, Federația Rusă este de altă opinie și avertizează asupra pericolului construcției noilor focoase nucleare W76-2.

Prin vocea ministrului Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, Rusia a atras atenția că dezvoltarea unor asemenea arme crește riscul unui conflict nuclear de amploare. Acesta a taxat din nou și ieșirea unilaterală a Statelor Unite ale Americii din Tratatul nuclear INF.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel