Florin Spătaru: România va avea o nouă fabrică de pulberi pentru muniție

România va avea o nouă fabrică de pulberi pentru muniție, a precizat Florin Spătaru, ministrul Economiei, informează Ştirile TVR.  Fabrica urmează să fie construită în cooperare cu Statele Unite și Coreea de Sud. Spătaru a precizat că ultima fabrică de praf de pușcă din România a fost închisă în 2004, după care țara noastră a fost nevoită să importe muniție și praf de pușcă pentru nevoile forțelor armate. Ministrul a subliniat că pandemia și războiul au dus la crearea și implementarea unui plan de dezvoltare a industriei românești, care să țină cont de noile realități, iar dependența țării de importuri să fie redusă.

 

O nouă fabrică de pulberi pentru muniție va fi construită în România. Ministrul Economiei, Florin Spătaru a declarat la TVR Info, că există banii necesari și s-au încheiat, deja, parteneriate de colaborare cu SUA și Coreea de Sud.

Ministrul a mai subliniat că pandemia și războiul au dus la crearea și implementarea unui plan de dezvoltare a industriei românești, care ține cont de noile realități, iar dependența de importuri trebuie diminuată.

,,Vom veni cu o soluție pentru construirea unei fabrici de pulberi în România. Este un deziderat. În 2004 a fost închisă în România și am importat. Acum vom face o capacitate de producție mai mare și pentru tipuri de muniție NATO și non-NATO. Pe lângă opt sute de milioane de lei alocați de la Ministerul Economiei, avem și parteneriate plătite cu companii americane, sud-coreene pentru a începe această construcție industrială'', a anunțat ministrul Spătaru.

Amintim că, la începutul lunii februarie, Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a semnat un Memorandum de Înțelegere pentru cooperare industrială dintre Compania Națională Romarm S.A. și Hanhwa Aerospace în vederea producției în România a unor sisteme militare terestre, a pulberilor și explozibilor.

Memorandumul de Înțelegere dintre cele două companii deschide perspective pentru Romarm de a exporta produse și servicii la nivel global, având posibilitatea să devină unul dintre furnizorii europeni ai companiei Hanwha.

Amintim că, la sfârşitul anului trecut, o amplă delegație politică a României a efectuat o vizită în Coreea de Sud, unde s-a discutat despre achiziția de armament, dar și despre industria română de apărare. Obuzierele de 155 mm sud-coreene K9 Thunder au fost și ele pe agenda decidenților politici români.

Industria de apărare din România depinde de alte state în ceea ce privește pulberea și explozivul pentru a reuși să producă muniție iar acest lucru e una din marile vulnerabilități ale Armatei României.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel