Florin Spătaru: Fabricile de armament din Cugir au comenzi asigurate pentru câteva luni. Sunt purtate discuţii cu MApN pentru livrarea de 'produse noi'

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că cele două fabrici de armament din oraşul Cugir, Uzina Mecanică şi Fabrica de Arme, au asigurate comenzi pentru următoarele luni şi că ar exista posibilitatea semnării altor contracte astfel încât să fie acoperit întregul an 2022. 

Întrebat de jurnalişti dacă cele două fabrici de armament aflate în subordinea Ministerului Economiei, pe care Florin Spătaru le-a vizitat joi, au comenzi pe întregul an, ministrul a răspuns că, 'în acest moment, pe contracte semnate, nu'.

Potrivit Agerpres, ministrul economiei a adăugat însă că 'pe contracte potenţiale care urmează să se semneze în perioada imediat următoare, (fabricile din Cugir - n.r.) vor avea capacitatea acoperită'.

Florin Spătaru a susţinut că, în prezent, Ministerul Economiei are 'discuţii tehnice' cu Ministerul Apărării Naţionale, astfel încât să poată să fie oferite 'produse noi' către Armată şi să fie asigurate, în consecinţă, locurile de muncă.

Întrebat dacă există cel puţin un contract încheiat la Cugir cu Ministerul Apărării Naţionale, Florin Spătaru a spus că atât la ROMTEHNICA, cât şi la ROMARM sunt 'proiecte de contract care urmează să fie finalizate'.

'Cred că este important pentru cele două fabrici să îşi continue activitatea, să aibă contracte, să livreze către beneficiari. beneficiarul este Ministerul Apărării Naţionale sau este un alt beneficiar, pentru cele două fabrici este important să îşi asigure locurile muncă şi să îşi asigure capacitatea', a opinat Florin Spătaru.

În ultimul deceniu s-a vorbit de mai multe ori despre o potenţială asigurare cu comenzi a celor două fabrici de armament din Cugir din partea Ministerului Apărării Naţionale. Uzina din Cugir a fost înfiinţată în 1799, în timpul Imperiului Habsburgic, sub denumirea de Fabrica de Fier şi Oţel.

În 2004, societatea s-a împărţit în UM Cugir şi Fabrica de Arme. La UM Cugir se fabrică armament de diverse calibre, pistoale automate şi semiautomate de calibru 9 mm, accesorii.

Fabrica de Arme produce pentru piaţa civilă americană, îndeosebi arme semiautomate, destinate vânătorii şi tirului sportiv. Pe segmentul militar, aici se produc AKM-uri, produse care fac obiectul contractelor externe. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel