Flash-interviuri DefenseRomania, la un an de la invadarea Ucrainei | Gen. Ben Hodges și oficiali NATO și din Ucraina, despre agresiunea Rusiei

Generalul american (r.) Ben Hodges, foto: Captură DefenseRomania
Generalul american (r.) Ben Hodges, foto: Captură DefenseRomania

DefenseRomania a participat la conferința „Unmanned Systems Forum” ,organizată de New Strategy Center în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale, va avea loc în perioada 23-24 februarie, în București, la Universitatea Națională de Apărare.

După eveniment, câțiva experți internaționali care au participat la discuțiile organizate de New Strategy Center (NSC) au făcut declarații de presă cu privire la războiul de agresiune purtat de Rusia împotriva Ucrainei.

Printre cei care au oferit declarații se numără amiralul ucrainean (ret.) Ihor Kabanenko, fost ministru adjunct al Apărării la Kiev, dar și generalul (ret.) Sir James Everard (Chairman of the International Consultative Board, News Strategy Center, former Deputy Supreme Allied Commander Europe), precum și generalul (ret.) Ben Hodges (former commander United States Army in Europe).

 

Despre conferința „Unmanned Systems Forum” ,organizată de New Strategy Center. Ministrul Tîlvăr a făcut referire la importanța sistemelor fără pilot

 

La conferință au participat oficiali și experți civili și militari atât din România, cât și din alte state membre NATO și UE, precum și reprezentanți ai mediului academic și a unor companii cu o vastă experiență în domeniu. 

Războiul din Ucraina se caracterizează printr-o folosire intensă, la scară mare, a sistemelor fără pilot, ceea ce își va pune amprenta atât asupra dezvoltării  acestora, cât și a sistemelor care să contracareze dronele de orice tip. atât a Sub motto-ul „Smart Approach, Fast Development”, conferința a oferit un cadru  pentru dezbateri și evaluări privind situația de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre ca urmare a agresiunii ruse în Ucraina și modul în care vor evolua în continuare tehnologiile disruptive.

Totodată, potrivit MApN, la conferință, ministrul Angel Tîlvăr a făcut referire la importanța sistemelor fără pilot în războiul modern, menționând că ,,Ministerul Apărării Naționale are, în derulare, mai multe programe de înzestrare importante în acest segment. Anul trecut a fost lansată licitația pentru achiziția de sisteme portabile de combatere a sistemelor de aeronave fără pilot la bord, de tipul UAS și Small UAS, pentru Forțele Terestre. De asemenea, la sfârșitul lunii decembrie, a fost semnat un acord cadru de achiziționare a șapte sisteme UAS Watchkeeper X, din Israel, care vor intra în dotarea Armatei României. Totodată, a fost obținută aprobarea prealabilă a Parlamentului pentru achiziția de sisteme Bayraktar TB2, cu muniția aferentă și suportul logistic inițial.”

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel