Fifor - Williamson: "Agresivitatea politică şi militară a Federaţiei Ruse"

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor
Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat că a convenit cu secretarul britanic al Apărării, Gavin Williamson, să continue consultările bilaterale şi dialogul strategic pe teme de interes reciproc.

"În continuarea discuţiilor, am prezentat priorităţile României în perspectiva deţinerii preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru al anului 2019, care vor viza continuarea iniţiativelor asociate CSDP precum Cooperarea Structurată Permanentă (PESCO), Procesul de revizuire anuală a apărării (CARD) şi Fondul European de Apărare (EDF)", a spus Fifor, după întâlnirea cu omologul britanic.

Fifor a arătat că a identificat, împreună cu secretarul britanic al Apărării, poziţii comune legate de adaptarea pe termen lung a Alianţei - militară, politică şi instituţională - respectiv de consolidarea unei posturi de descurajare şi apărare eficiente pentru contracararea ameninţărilor la adresa securităţii aliaţilor, indiferent de sursa lor de provenienţă, în acord cu aspectele convenite pe timpul recentului Summit al NATO.

Au mai fost discutate și modalităţile de consolidare a cooperării în cadrul organizaţiilor internaţionale, în scopul asigurării unui climat de securitate în zona extinsă a Mării Negre.

"Cu accent pe situaţia de securitate din vecinătatea Românei, am menţionat agresivitatea politică şi militară a Federaţiei Ruse şi intenţia sa de militarizare a Mării Negre prin creşterea efectivelor militare din regiune şi dislocarea unor noi capabilităţi, cu potenţial predominant ofensiv, din toate categoriile de forţe armate. Eforturile Federaţiei Ruse se concentrează pe tactici şi acţiuni hibride cu scopul de a submina stabilitatea internă atât a statelor ex-sovietice, cât şi a statelor aliate din vecinătate, alimentând aşa-numitele 'conflicte îngheţate'. Având conturat un astfel de tablou, este evidentă necesitatea unei abordări coerente, coordonate şi unitare, în termeni politici precum şi operaţionali, pentru a descuraja orice escaladare a unor potenţiale conflicte şi pentru a menţine un climat de securitate în regiunea Mării Negre", a mai spus Fifor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel