”Fierbe” Oceanul Pacific. Atât Rusia cât și SUA desfășoară exerciții navale

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat joi că a început un amplu exercițiu militar în partea centrală a Oceanului Pacific.

La acest exercițiu vor participa până la 20 de nave de război, nave de sprijin și submarine și 20 de aeronave, a precizat ministerul într-un comunicat citat de Anadolu.

”În cadrul exercițiului, grupul de luptă aflat la o distanță considerabilă de bază trebuie să gestioneze lupta comună pentru protecția și apărarea comunicațiilor maritime (oceanice), precum și organizarea interacțiunii grupurilor operaționale de nave. Aeronavele vor fi folosite pentru a căuta, depista și urmări submarine și grupări de nave ale inamicului imaginar", a mai spus ministerul.

Exercițiul militar începe la o săptămână după ce SUA au anunțat exercițiile militare Agile Dagger 2021 tot în Oceanul Pacific ”pentru a evalua pregătirea în luptă și pentru a testa potențialul forțelor combinate”.

Nici Rusia, nici SUA nu au specificat cât vor dura exercițiile militare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel