Federația Rusă nu are rachete din Iran, iar Ucraina are propriile rachete cu o rază de acțiune de 700 km

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Fateh-110.
Fateh-110.

Rusia nu a primit încă rachete Fateh-110 și Zolfagar de la Iran, în timp ce Ucraina și-a dezvoltat propria rachetă cu rază lungă de acțiune, cu o rază de 700 km. În timpul forumului Ukraine.2024, au fost făcute doua precizări destul de interesante privind rachete. Prima se referă la rachetele balistice iraniene, pe care Rusia le-ar fi primit deja în număr de 400 de unități. Cea de-a doua precizare se referă la faptul că Ucraina lucrează la propriul program de rachete cu raza lungă de acţiune.

În ceea ce privește rachete iraniene - Fateh-110 și Zolfagar - șeful Serviciului de Informații pentru Apărare al Ucrainei (GUR), Kirilo Budanov, a declarat că Rusia nu le-a primit încă.

,,Nu există. Nimic din toate acestea nu este adevărat", a declarat Budanov, răspunzând la o întrebare referitoare la informațiile apărute în presa occidentală cu privire la rachetele balistice pe care Iranul le-ar fi furnizat Rusiei, potrivit Ukrainska Pravda.

Budanov a declarat că mai multe astfel de rachete au fost furnizate Rusiei de către Coreea de Nord. "Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat nici când vine vorba de utilizări pe scară largă", a conchis Budanov.

Reuters a relatat, citându-și propriile surse, că Iranul a trimis deja mai multe loturi de rachete balistice sol-sol în Rusia de la începutul anului 2024, în cadrul unor acorduri de aprofundare a cooperării între cele două țări.

Misiunea permanentă a Iranului la Națiunile Unite a negat informațiile din presă potrivit cărora ar fi furnizat Rusiei rachete balistice care ar putea fi folosite pentru a purta un război la scară largă împotriva Ucrainei.

Statele Unite nu au confirmat oficial aceste informații, dar au anunțat sancțiuni suplimentare împotriva Iranului pentru susținerea agresiunii rusești.

Astfel, din toamnă anului 2022, amenințarea ca Iranul să transfere rachete balistice către Rusia a rămas o posibilă, dar nerealizată.

În ceea ce privește armele ucrainene, ministrul industriilor strategice Oleksandr Kamîșin a făcut o declarație despre programul de rachete al Ucrainei în cadrul aceluiași forum.

,,Cel mai important program pentru țara noastră este programul de rachete. Dar nu voi spune mai multe despre el decât a vorbit președintele - avem propria armă cu rază lungă de acțiune care poate atinge o țintă aflată la 700 km distanță", a declarat Kamîșin.

Volodimir Zelenski a vorbit despre ''arme cu rază lungă'' de acțiune care ating ținte aflate la o distanță de 700 km încă din august 2023. Iar în luna noiembrie a anului trecut, generalul ucrainean de brigadă Serhîi Baranov a precizat că este vorba despre ''o nouă dezvoltare'' - o rachetă - la care lucrează industria ucraineană de apărare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel