Federația Rusă amenință că va bombarda fabrica Rheinmetall dacă germanii vor construi o facilitate de producție în Ucraina

Vehiculul de luptă pentru infanterie Lynx KF41 produs de compania germană Rheinmetall.
Vehiculul de luptă pentru infanterie Lynx KF41 produs de compania germană Rheinmetall.

Anunțul belicos vine chiar de la diplomatul Maria Zacharova, purtătoarea de cuvânt al MAE rus.

Se pare că nemții au planuri serioase cu privire la construcția fabricii. Pe principiul inginerului care stă sub pod la prima traversare a acestuia, pentru a-i demonstra fiabilitatea, CEO-ul Armin Papperger a spus va proteja fabrica cu sisteme antiaeriene fabricate de Rheinmetall. 

„O astfel de uzină, dacă va fi construită, va deveni (...) o țintă legitimă pentru Forțele Armate ale Federației Ruse”, a spus reprezentantul Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, relatează BILD.

Armin Papperger, CEO-ul companiei germane Rheinmetall, a anunțat la începutul lunii iulie că urmează să deschidă o fabrică de vehicule blindate în Ucraina în următoarele 12 săptămâni, o decizie ce poate fi la prima vedere mai mult decât riscantă, având în vedere că producția se va desfășura într-o țară aflată în plin război război cu Rusia.

Trebuie spus că amenințările oficialilor ruși nu sunt o premieră. Anterior, Dmitri Medvedev a publicat o postare pe Telegram în care spunea,  în stilu-i caracteristic: „Dacă familia Fritz decid să construiască pe bune (deși par a fi oameni pragmatici), îi așteptăm cu nerăbdare”. Modevedev a promis un „salut de la Kalibr”, făcând referire la rachetele de croazierră lansate de Rusia în special din Marea Neagră.

Se presupune că uzina Rheinmetall va putea produce până la 400 de blindate pe an. CEO-ul Rheinmetall, Armin Papperger, a declarat presei că sarcina principală a preocupării este „susținerea partenerilor noștri ucraineni în lupta pentru libertate și democrație și să le satisfacă cât mai curând nevoile urgente”. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel