Forțele terestre israeliene au trimis pentru scurt timp tancuri și trupe în nordul Fâșiei Gaza (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc Merkava aflat în dotarea Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF). Sursa Foto: Ministerul israelian al Apărării.
Tanc Merkava aflat în dotarea Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF). Sursa Foto: Ministerul israelian al Apărării.

Forțele terestre israeliene au operat joi în nordul Fâșiei Gaza, atacând mai multe ținte ale Hamas înainte de a se retrage, a anunțat armata într-un comunicat despre ceea ce ''Israel Army Radio'' a descris ca fiind cea mai mare incursiune din actualul război.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) afirmă că în cursul nopții a efectuat un "raid țintit" în partea de nord a Fâșiei Gaza cu forțe de infanterie și tancuri.

O înregistrare video a acțiunii din timpul nopții difuzată de armată a arătat vehicule blindate care înaintau printr-o zonă de frontieră nisipoasă. Un buldozer este văzut nivelând o parte a drumului, tancurile trag obuze și se văd explozii în apropierea sau în mijlocul unui șir de clădiri avariate.

În pregătirea pentru următoarele etape de luptă, IDF a operat în nordul Gaza. Tancurile și infanteria FDI au lovit numeroase celule teroriste, infrastructuri și posturi de lansare a rachetelor antitanc.

Comunicatul IDF a precizat că incursiunea a fost efectuată "pentru pregătirea următoarelor etape de luptă", o posibilă referire la invazia pe scară largă pe care liderii israelieni au tot anunţat-o ca parte a războiului purtat împotriva organizaţiei teroriste Hamas.

Israelul a început duminică incursiuni terestre izolate, în timp ce războiul, declanșat de un raid transfrontalier al teroriștilor Hamas la 7 octombrie, a intrat în a treia săptămână. Radioul armatei israeliene a descris incursiunea de joi ca fiind cea mai mare de până acum.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat miercuri că Israelul pregătește un război terestru în Gaza. Confruntându-se cu apeluri internaționale din ce în ce mai puternice pentru a tempera campania feroce de bombardamente de 19 zile a Israelului în teritoriul controlat de Hamas, Netanyahu a ținut un discurs televizat la nivel național.

El le-a spus compatrioților israelieni încă îndurerați și furioși după atacurile sângeroase ale Hamas:
"Suntem în mijlocul unei campanii pentru existența noastră", insistând în același timp că Israelul va decide cum va fi continuat războiul.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel