Faceţi cunoştinţă cu ZMA 8×8, un transportor blindat robust dezvoltat de compania turcă BMC (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania turcă BMC a prezentat, la sfârşitul săptămânii trecute, un nou vehicul blindat 8x8, numit ZMA. Potrivit publicaţiei Military Leak, compania BMC nu a făcut încă o declarație oficială despre ACV-ul 8×8 pe care l-a dezvoltat şi prezentat recent ministrului turc al apărării, Hulusi Akar.

Noul vehicul a fost dezvoltat în cadrul proiectului Vehicule Blindate Ușoare de Nouă Generație (YNHZA) pentru Armata turcă. În cadrul proiectului YNHZA, este planificată furnizarea a 6 tipuri de vehicule cu șenile și roți (6×6 și 8x8).

Vehiculul blindat ZMA 8×8 are o greutate de 30 de tone și este propulsat de un motor Azra de 600 CP, dezvoltat de compania BMC. ACV-ul ZMA 8×8 este echipat cu o turelă telecomandată Korhan, dezvoltată de compania turcă Aselsan. Pe această turelă au fost instalate sisteme avansate de detectare și urmărire a țintelor, numite SPOT, precum și sisteme active de protecţie.

Stația de arme telecomandată Korhan este înarmată cu un tun automat de 35 mm, fabricat de compania turcă MKE. Sistemul KORHAN are, de asemenea, capacitatea de a utiliza muniția Airburst de 35 mm dezvoltată și produsă pe plan intern de ASELSAN. Pentru arma principală, există 100 de proiectile disponibile în turelă și alte 200 stocate în vehicul. Sistemul are, de asemenea, o mitralieră de 7,62 mm.

Înființată în 1964, compania BMC a fabricat până în prezent peste 300.000 de vehicule și a contribuit la economia Turciei cu peste de 10 miliarde, exportând vehicule militare şi comerciale în peste 80 de țări. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel