Faceţi cunoştinţă cu sistemul de apărare aeriană Skynex, dezvoltat de compania germană Rheinmetall (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania germană de apărare Rheinmetall a prezentat recent sistemul Skynex Air Defense într-o versiune montată pe camion. Oerlikon Skynex este cel mai recent concept de apărare aeriană al Rheinmetall. Sistemul de comandă și control Oerlikon Skymaster formează piesa centrală a sistemului. 

În urmă cu câteva zile, compania germană de apărare Rheinmetall a prezentat într-un scurt material video caracteristicile sistemului de apărare aeriană Skynex, într-o versiune montată pe camion. 

În materialul video se poate observa cum cu ajutorul unui sistem OERLIKON REVOLVER GUN MK3 de 35 mm este interceptat şi doborât un roi de drone de mici dimensiuni.

Compania germană notează că unitatea autopropulsată antiaeriană este echipată cu sisteme moderne de căutare și urmărire care asigură supravegherea constantă la 360 ° a spațiului aerian, dar și a solului. Iar sistemul de artilerie Oerlikon de 35 mm oferă putere de foc și precizie maximă.

Tunul Oerlikon de 35 mm Mk3 folosit de sistemul de apărare aeriană Skynex are o rază de acțiune efectivă de 4.000 de metri și are o cadență de tragere de 1.000 de cartușe pe minut.

După cum a menționat compania Rheinmetall, sistemul de apărare aeriană Skynex dispune de un radar în bandă X care are o funcție autonomă de căutare a țintei.

Desemnarea și angajarea țintei sunt supravegheate și verificate într-un centru de comandă și control de la distanță.

Alte echipamente și sisteme de arme pot fi conectate la sistemul Skynex, inclusiv radarul de achiziție Oerlikon X-TAR3D Tactical, Oerlikon 35mm Twin Gun GDF009 TREO, Oerlikon Laser Gun și noua rachetă Denel Cheetah C-RAM (Counter-Rocket, Artillery, Mortar).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel