Faceți cunoștință cu Hermes 900 StarLiner. Elbit a dezvoltat cu succes o variantă specială pentru Elveția

Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
Drona Hermes 900 StarLiner, dezvoltată de Elbit pentru Elveția. Foto: DefenseRomania
EXCLUSIV
Drona Hermes 900 StarLiner, dezvoltată de Elbit pentru Elveția. Foto: DefenseRomania

În cadrul unui eveniment care a avut loc azi, Armata elvețiană a primit oficial primele două drone Hermes 900 produse de Elbit. E vorba de o versiune dezvoltată special de Elbit pentru Elveția.

Ceremonia, la care a luat parte și DefenseRomania, a avut loc la Baza Aeriană Emmen, situată la aproximativ 80 de kilometri de Zurich.

 

Elbit a dezvoltat Hermes 900 StarLiner, special pentru Elveția

 

Elveția deține așadar două drone Hermes 900 StarLiner dintr-un total de 6 UAV-uri pe care cei de la Elbit le vor livra.

Dronele Hermes 900 StarLiner sunt construite de gigantul israelian special pentru Armata Elveției, având caracteristici ce se integrează pe cerințele elvețienilor.

Față de varianta de bază, producătorul a adus modificări la motor și la construcția aripilor.  Potrivit oficialilor elvețieni, toate cele 6 drone ar urma să fie operaționale până la sfârșitul anului 2023.

 

Despre Hermes 900 StarLiner

 

2. Drona Herm... (hermes-900_96134000.jpg)

Drona Hermes 900 StarLiner, dezvoltată de Elbit pentru Elveția. Foto: DefenseRomania

O caracteristică importantă a aeronavelor Hermes 900 StarLiner este certificarea civilă, ceea ce le face capabile să opereze în spațiul aerian civil, un aspect unic susțin oficialii Elbit. 

În privința specificațiilor, e important de subliniat că Armata Elveției a dorit un motor care să dețină o autonomie crescută. De asemenea, elvețienii au cerut o dronă care să fie capabilă să opereze în condiții dificile din punct de vedere al comunicațiilor. Soluția celor de la Elbit a avut în vedere geografia Elveției și relieful muntos, caracteristic pentru marea parte a țării.

Totodată, pe Hermes 900 StarLiner Elbit a inclus montarea a numeroase echipamente de tip Data Link, care au împânzit practic teritoriul Elveției.

Costul pentru cele 6 drone Hermes 900 StarLiner este de aproximativ 290 de mil. franci elvețieni. 

Dronele nu dispun de armament în dotare, funcția principală a acestora fiind misiuni de cercetare și recunoaștere.

Legat de mentenanța aeronavelor, deși nu au fost avansate detalii concrete, responsabilii din Armata elvețiană au declarat că toate operațiunile legate de întreținerea dronelor vor fi efectuate de către tehnicienii companiei Elbit sau/și de subcontractanți desemnați de compania israeliană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel