Faceți cunoștință cu Hermes 650TM Spark. Elbit a lansat noua sa dronă MALE, de ultimă generație

Hermes 650TM Spark, photo source: Elbit
Hermes 650TM Spark, photo source: Elbit

Gigantul Elbit Systems a prezentat cel mai nou membru al familiei Hermes. Acest sistem aerian de operare fără pilot (UAS) de ultimă generație se mândrește cu o anduranță remarcabilă, versatilitate și performanțe operaționale terestre, aeriene și maritime.

Principalele beneficii și caracteristici ale noii drone sunt:

 Operare autonomă

 Anvelopă de zbor – extinsă, unică

 Capacitate marită pentru încărcătură

 Cost minim pe durata de viață în exploatare (LCC)

 Standarde excepționale de siguranta, supraviețuire și imunitate

 Raza, viteza de zbor și eficiența extinsă

 Compatibil cu standardul NATO STANAG 4671

„Lansarea dronei Hermes 650TM Spark marchează o etapă importantă pentru Elbit Systems. Acestă dronă, construită în baza a decenii de leadership pe piață, întărește angajamentul nostru de a depăși limitele tehnologiei și de a oferi capabilități excepționale partenerilor noștri globali.

Sunt încrezător că această nouă completare a portofoliului nostru variat și inovator de apărare aeriană va consolida și mai mult angajamentul de a dezvolta tehnologia de apărare, de a asigura securitatea și de a răspunde nevoilor dinamice ale câmpului de luptă”, a declarat Yoram Shmuely, Director General al Elbit Systems Aerospace, potrivit unui comunicat emis de către Elbit către DefenseRomania.

 

Despre noua dronă Hermes 650TM Spark

 

Elbit Systems introduce HermesTM 650 Spark, o dronă concepută tactic pentru a satisface cerințele și provocările în evoluția industriei de apărare aeriană. Fiind cea mai recentă completare a gamei de aeronave a familie Hermes, HermesTM 650 Spark extinde aria operațională de zbor cu capacități multi-misiune de ultimă generație, versatilitate și supraviețuire.

Drona cu capabilități MALE (Medium Altitude Long Endurance) oferă o capacitate de încărcare excepțională, viteză de zbor, anduranță și eficiență operațională sporite.

Acestă dronă de ultimă generație, autonomă și digitală este proiectată pentru a raspunde nevoilor operaționale diverse în domenii destinate fortelor Aeriene, Terestre, Navale, Securitate Internă (HLS) și aplicații civile.

Cu capacitatea sa marită pentru încarcatură, Hermes 650TM Spark permite configurații cu mai multă încărcătură utilă, fără a compromite anduranța zborului. Întreg designul se concentrează pe minimizarea costului ciclului de viață (LCC), asigurând o misiune performantă și eficientă din punct de vedere al costurilor.

2. Hermes 650... (hermes-650-picture-3_10941700.png)

Hermes 650TM Spark, photo source: Elbit

Drona Hermes 650TM 650 respectă cele mai înalte standarde de siguranță, supraviețuire și imunitate, completate de practici de întreținere moderne, autonome și predictive, contribuind în cele din urmă la un cost redus al ciclului de viață.

Această dronă se remarcă prin capabilitățile sale operaționale excepționale. Proiectată pentru versatilitate și fiabilitate, acesta excelează în misiuni aeriene de altitudine medie și de lungă durată, datorită unor caracteristici precum decolarea și aterizarea automată (ATOL) și capacitatea de auto-taxi pe piste scurte.

Cu o greutate remarcabilă de 260 kg, drona Hermes 650TM Spark se mândrește cu opt stații de depozitare modulare, care găzduiesc compartimente mari pentru încărcătură utilă în fuselaj și șase puncte de fixare pe aripi. Acest lucru îi permite să transporte încărcătură utilă de până la 120 kg, fără a compromite anduranța zborului, chiar și în condiții de combustibil la capacitate maximă .

Încărcătura multiplă a sistemului integrează sisteme electro-optice (EO) de înaltă calitate, radar, SIGINT și alte funcționalități avansate simultan. Acesta are capacitatea de a executa misiuni de lungă durată în raza de acțiune a SATCOM și are o autonomie de până la 24 de ore.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel