Faceți cunoștință cu Duvdevan: Unitatea de comando şi de luptă antiteroristă aflată la vârful forțelor speciale ale armatei israeliene

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Unitatea Duvdevan ("cireșe" în ebraică) face parte din Divizia "Oz", specializată în operațiuni de contraterorism și operațiuni sub acoperire împotriva teroriștilor a IDF. Sursa Foto: Duvdevanfoundation.org.
Unitatea Duvdevan ("cireșe" în ebraică) face parte din Divizia "Oz", specializată în operațiuni de contraterorism și operațiuni sub acoperire împotriva teroriștilor a IDF. Sursa Foto: Duvdevanfoundation.org.

Specializat în contraterorism și în operațiuni sub acoperire împotriva teroriștilor, Duvdevan a luptat fără încetare de când a fost lansat oribilul atac al Hamas împotriva Israelului, în dimineața zilei de 7 octombrie. "Sunt comandantul Unității Duvdevan. Unitățile de luptă ale IDF, și Duvdevan în special, nu își iau nicio clipă de odihnă și luptă non-stop și în orice perimetru." Aceste cuvinte au fost rostite de locotenent-colonelul D, comandantul Unității Duvdevan, în urmă cu doar câteva luni, când a avut onoarea de a aprinde o torță în timpul sărbătoririi celei de-a 75-a aniversări a Israelului.

Locotenent-colonelul D, al cărui nume complet sau fotografie nu pot fi dezvăluite, avea fața acoperită de o mască atunci când a aprins torța. Operațiunile unității sale se desfășoară, de asemenea, în cea mai mare parte, în secret absolut, precizează publicaţia Israel Defense care face o prezentare detaliată a unităţii Duvdevan.

Când a izbucnit războiul, la 7 octombrie, luptătorii Duvdevan au inspectat casele din comunitățile israeliene care înconjoară Fâșia Gaza, au fost atacați de RPG în timp ce patrulau și, ulterior, i-au eliminat pe teroriști. Aceștia au suferit, de asemenea, pierderi.

Duvdevan ("cireșe" în ebraică) face parte din Divizia "Oz", specializată în operațiuni de contraterorism și operațiuni sub acoperire împotriva teroriștilor. Termenul "sub acoperire" cuprinde o întreagă lume a luptătorilor Duvdevan, ceea ce îi face unici și distincți în armată israeliană.

Youtube video image

Ehud Barak, cel care a pus bazele acestei unităţi în 1988, a declarat: "Vreau o unitate ai cărei oameni să arate ca arabii, să vorbească ca arabii și să meargă pe bicicletă în piața din Nablus ca și cum ar fi pe strada Dizengoff.

Pe lângă contraterorism, războiul la scară mică și utilizarea diferitelor arme, militarii pregătiţi de unitatea Duvdevan învață, de asemenea, abilități precum arabă de bază, deghizare, infiltrare sub acoperire, cercetare în orașele din Cisiordania și în taberele de refugiați.

Perioada de formare în unitatea Duvdevan este dificilă și lungă, durând 16 luni. Acesta include parașutism, culegere de informații, operațiuni sub acoperire, contraterorism, krav maga și multe altele.

Duvdevan a operat în timpul Primei Intifade, arestând sute de persoane căutate. Unitatea a participat la diverse operațiuni ale IDF, inclusiv Protective Edge, Brother's Keeper, breakwater etc.

Unitatea este formată din cinci plutoane, fiecare cu o culoare distinctă. Plutonul gri este specializat în misiuni de infiltrare.

Soldații acestui pluton se infiltrează în rândurile populaţiei arabe, desfăşoară acţiuni operative pe străzile orașelor din Cisiordania și în taberele de refugiați și, atunci când vine momentul potrivit, după ce identifică un suspect sau o persoană căutată, se infiltrează și îl arestează.

Infiltrarea este o profesie complexă și provocatoare, care necesită o pregătire extinsă și nervi de oțel. Prin urmare, Duvdevan este una dintre unităţile afle la vârful forțelor speciale ale armatei israeliene, cunoscută pentru capacitățile și rolul său distinctiv. Luptătorii Duvdevan au participat la luptele din sudul Israelului de la atacul surpriză al Hamas de sâmbăta trecută.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel