F-15E Strike Eagle primește un gadget nou-nouț: DIGAR, dispozitiv anti-bruiaj, livrat de BAE Systems

Foto: F-15 / Robert Sullivan, flickr
Foto: F-15 / Robert Sullivan, flickr

BAE Systems a primit un contract pentru furnizarea unui echipament modern anti-bruiaj pentru F-15E Strike Eagle al Forțelor Aeriene SUA.

Compania va livra sistemul său Digital GPS Anti-Jam Receiver (DIGAR) conform unui contract în valoare de 13 milioane de dolari.

Integrarea DIGAR va asigura aeronava în medii cu semnal electromagnetic ostil și împotriva unităților aeriene cu capacitate de perturbare GPS.

„Misiunile aeriene moderne necesită date precise de poziționare și navigație, iar sistemele GPS trebuie să fie capabile să reziste la cele mai puternice eforturi de perturbare ale adversarilor”, a spus directorul BAE Systems Navigation and Sensor Systems, Greg Wild .

„Electronica antenei noastre DIGAR este una de foarte mare siguranță pentru a proteja aceste platforme în medii contestate”, a adăugat el.

 

DIGAR-ul lui BAE

 

Potrivit unui comunicat de presă, DIGAR este proiectat cu o electronică avansată a antenei, procesare a semnalului și formare digitală a fasciculului pentru recepție îmbunătățită a semnalului GPS și imunitate la bruiaj.

Capacitățile avansate GPS ale DIGAR pot funcționa cu informații, supraveghere, recunoaștere și vehicule aeriene fără pilot, conform BAE Systems.

F-15 Eagle este a doua aeronavă de luptă care primește upgrade-uri DIGAR, după F-16 Fighting Falcon.

 

Upgrade protecție împotriva bruiajului

 

În iunie, BAE Systems și-a extins capacitățile de formare a fasciculului DIGAR, prin încorporarea receptoarelor Trimble, în plus față de propriile receptoare.

„Spațiul de luptă modern a evoluat, iar sistemele de amenințări de poziționare, navigare și sincronizare a stării egale ne provoacă capacitatea de a desfășura operațiuni de luptă în locul și în modul pe care îl alegem”, a explicat Wild.

Prin intermediul actualizării, sistemul și-a mărit protecția împotriva bruiajului GPS de „de un milion de ori”, potrivit companiei.

***

La începutul acestei luni, BAE Systems a primit un contract de la Boeing pentru a furniza un sistem de război electronic pentru avioanele americane de luptă F-15E și F-15EX Strike Eagle.

Contractul a inclus BAE EPAWSS (Eagle Passive Active Warning Survivability Systems), care va crește gradul de cunoaștere a situației aeronavei.

Citește mai departe AICI

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel