Urmărește emisiunea live



Expoziție de echipamente grele rusești distruse în Ucraina, organizată la Varșovia (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Expoziție cu tehnică rusă capturată sau distrusă de ucraineni, organizată de Polonia
Expoziție cu tehnică rusă capturată sau distrusă de ucraineni, organizată de Polonia

La Varșovia, în capitala Poloniei, a fost organizată o expoziție de echipamente grele rusești distruse în Ucraina. Expoziţia a fost organizată sub bine cunoscutul motto polonez „Pentru libertatea noastră și a voastră”. Principalele atracții au fost epavele obuzierului autopropulsat Msta-S de 152 mm și o versiune modernizată a tancului T-72, adică modelul T-72B.

Săptămâna trecută, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a precizat, într-un interviu pentru cotidianul polonez Polsatnews, că în capitalele mai multor state europene urmează să aibă loc mai multe expoziții de tehnică militară rusească, în special tancuri şi transportoare blindate, pe care militarii ucraineni le-au distrus în timpul confruntărilor cu forţele ruse de ocupaţie.

Prima expoziție are deja loc la Varșovia, iar apoi astfel de prezentări vor avea loc şi în alte orașe europene, precum Berlin, Paris, Madrid și Lisabona.

Principalele atracții ale expoziție de echipamente grele rusești distruse au fost epavele obuzierului autopropulsat Msta-S de 152 mm și o versiune modernizata a tancului T-72, adică a modelul T-72B.

Msta-S este un obuzier rusesc autopropulsat de 152 mm, dezvoltat în anii 1980 ca un succesor al sistemelor 2S3 Msta și 2S5 Hyacinth. Armamentul principal al acestui sistem este tunul 2A64 de calibrul 40, integrat într-o turelă montată pe un șasiu pe șenile.

Acest tip de obuzier este a fost construit prin utilizarea mai multor componente pe care le găsim şi la tancurile T-72 și T-80, în special motor şi saşiu. 

Cadenţă de tragere este de până la 8 proiectile pe minut, iar raza de acțiune este estimată la aproape 30 km. Înainte de 24 februarie, ziua începerii noii agresiunii militare împotriva Ucrainei, armata rusă avea în dotare circa 700 de obuziere autopropulsate de tip Msta-S, dintre care 200 erau în depozite. Ucraina folosește şi ea acest tip de obuziere, în dotarea armatei ucrainene figurând între 35-40 de obuziere din acest tip.

Al doilea vehicul expus la Varşovia a fost tancul T-72B, totuși, în versiunea din 1989. Această versiune este adesea confundată cu T-72B3 / B3M, deoarece sunt foarte asemănătoare între ele. Nu a fost o modernizare introdusă pe scară largă a lui T-72. A presupus creșterea protecției echipajului prin instalarea unei noi armuri de tip ERA. A devenit bază pentru versiunea T-72B3, care este cea mai numeroasă modernizare a T-72 din Federația Rusă în ceea ce privește numărul de unităţi.

Cu toate acestea, ținând cont de starea tancului prezentat la Varşovia, este posibil să fie o versiune a T-72BA. La acest standard, mai puțin avansat decât T-72B3, un număr semnificativ de tancuri T-72B în versiunea standard, precum și modelul din 1989, au fost modernizate deja în Federației Ruse. Este disponibil în mai multe variante și are inclus un sistem de control al focului mult mai puțin avansat decât versiunea T-72B3.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel