Exportul de produse militare din Turcia în Azerbaidjan a crescut în primele 11 luni ale anului cu peste 600%

Ionel Copcea |
Data publicării:
Drone Bayraktar TB2
Drone Bayraktar TB2

Potrivit topwar.ru, corespondentul la Ankara al publicației Middle East Eye, Rajip Soylu, a prezentat o serie de date privind exporturile militare ale Turciei în Azerbaidjan, în primele 11 luni ale acestui an. Din acestea rezultă că în perioada menționată (ianuarie-noiembrie 2020), livrările de arme, muniții și echipamente militare din Turcia către Azerbaidjan au crescut cu 610%.

Volumul total al exporturilor militare turcești către armata azeră este estimat la aproape 300 de milioane de dolari.

Acest lucru a fost posibil și datorită faptului că bugetul militar total al Republicii Azerbaidjan pentru anul 2020 este de aproximativ 2,2 miliarde de dolari. Comparativ cu 2019, acesta a crescut cu peste 20%.

Din Turcia au fost livrate în Azerbaidjan în primul rând drone de atac Bayraktar TB-2, muniție pentru acestea, precum și alte drone de cercetare. Cea mai mare cantitate de muniții furnizate a fost reprezentată de rachete antitanc dirijate cu bazare aeriană.

Rajip Soylu a scris și despre faptul că președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, intenționează să viziteze Azerbaidjanul în perioada 09-10 decembrie. Este posibil ca, pe 10 decembrie, să aibă loc la Baku o paradă militară în cinstea victoriei din Karabah, anunțată anterior de Ilham Aliyev. Președintele azer a stabilit și o nouă sărbătoare în republică: ziua de 10 noiembrie a fost decretată Ziua Victoriei.

Având în vedere datele despre creșterea mai mult decât impresionantă a volumului exporturilor militare turcești în Azerbaidjan în acest an, precum și cele privind creșterea bugetului militar al republicii, se poate afirma că Azerbaidjanul s-a pregătit din timp pentru război. Nu același lucru se poate spune și despre Armenia și Republica Nagorno-Karabah nerecunoscută.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel