Explozie la o bază militară din Rusia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Rus al Apărării a declarat că două persoane au murit, iar alte patru au fost rănite când un motor al unei rachete a explodat în timpul unui test, potrivit AFP şi Daily Star.

Ministerul a declarat că explozia produs joi la o bază de lansare a rachetelor balistice din nordu din regiunea de nord-vest a orașului Arkhangelsk, provocând un incendiu. Acesta a declarat că un număr de șase militari și ingineri civili au fost răniți, iar doi dintre ei au murit ulterior din cauza rănilor.

„În urma exploziei, şase oficiali ai Ministerului Apărării şi ai unor companii de dezvoltare au fost răniţi. Doi specialişti au murit în urma rănilor suferite", se precizează în comunicatul emis de Minister rus al Apărării.

Explozia a avut loc în timpul testării unui motor de rachetă, a anunţat un oficial din cadrul Ministerului Apărării, menţionând că nu au fost înregistrate radiaţii sau emanări de materiale dăunătoare în urma incidentului.

„În timpul testării unui motor a avut loc explozia şi combustia produsului”, a declarat oficialul, citat de agenţia de presă Interfax.

Ministerul a spus că în urma exploziei, în atmosferă nu a fost eliberate substanţe radioactivitate sau alte substanțe toxice.

''Nu există nicio contaminare radioactivă'', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al guvernatorului regiunii Arhangelsk, unde se află baza militară.

Acest incident vine la scurt timp după incendiu masiv care a izbucnit luni la un depozit de muniții militare în apropiere de Achinsk, în regiunea Krasnoyarsk din estul Siberiei. Focul a declanșat explozii puternice care au continuat timp de aproximativ 16 ore, ucigând o persoană, rănind alte 13 și forțând peste 16.500 de oameni să fie evacuaţi din locuinţele lor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel