Experți ai NSC și înalți oficiali militari români, în SUA pentru a prezenta importanța strategică a Mării Negre în contextul războiului declanșat de Rusia

Experți ai reputatului think tank New Strategy Center efectuează o vizită în SUA, la Washington, pentru o serie de întâlniri și evenimente ce au drept obiectiv prezentarea importanței strategice a regiunii Mării Negre în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și necesitatea adoptării de către Congresul SUA a ”Black Sea Security Act”, un proiect de lege ce are drept obiectiv elaborarea unei strategii pe termen lung a SUA la Marea Neagră pe multiple domenii.

George Scutaru, CEO al New Strategy Center , și Antonia Colibășanu, Senior Associate Expert în cadrul NSC și analist geopolitic al Geopolitical Futures, au avut marți, 20 iunie, întâlniri la sediile Center for European Policy Analysis (CEPA) și la Jamestown Foundation cu experți americani în securitate și afaceri externe și au prezentat evaluarea situației de securitate la Marea Neagră, importanța strategică a regiunii Mării Negre în contextul actualului război de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și necesitatea existenței unei politici predictibile și pe termen lung a SUA dedicate regiunii Mării Negre.

Potrivit New Strategy Center, schimbul de opinii a relevat necesitatea unei abordări multi-domeniu din partea SUA, în plan politic, militar, economic,  împreună cu partenerii săi din regiune, astfel încât să poată fi contracarate acțiunile de destabilizare generate de Federația Rusă cauzate de agresiune militară la scară largă împotriva Ucrainei și de acțiunile hibride îndreptate împotriva NATO și UE și statelor partenere, Republica Moldova și Georgia.

2. -imagine fara descriere- (img-20230621-wa0006-580x435_84823500.jpg)

Experții NSC au prezentat evaluările lor asupra actualei situații de securitate, inclusiv în ceea ce privește războiul hibrid declanșat de Federația Rusă împotriva Republicii Moldova, mizele energetice din regiunea Mării Negre, rolul important pe care îl joacă România în actualul context strategic.

În seara aceleași zile, Ambasada României în SUA a organizat la o cină de lucru cu oficiali americani, experți și reprezentanți ai corpului diplomatic, tema discuțiilor fiind importanța strategică a regiunii Mării Negre.

Alături de ambasadorul României în SUA, E.S. Andrei Muraru, de Gen.lt. George Vlad, Locțiitorul Șefului Statului Major al Apărării și Gen. mr. Remus Bondor, Șeful Direcției de Planificare Strategică a Statului Major al Apărării, experții NSC au prezentat audienței implicațiile în plan militar, energetic, al securității alimentare al actualului război de agresiune al Rusiei și au subliniat relevanța strategică a României, ca aliat strategic al SUA la Marea Neagră.

2. -imagine fara descriere- (img-20230621-wa0001-580x435_50147300.jpg)

New  Strategy Center mulțumește Ambasadei României în SUA pentru suportul acordat, precum și reprezentanților Statului Major al Apărării pentru implicarea și participarea la unele întâlniri din program, partenerii americani de discuții apreciind caracterul complementar al punctelor de vedere exprimate și expertiza participanților români.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel