Exercițiu de tragere realizat cu succes cu un sistem MMP, prin identificarea țintei cu ajutorul dronei Novadem (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: MBDA
Sursă foto: MBDA

MBDA a finalizat prima demonstrație a capabilităților operaționale ale proiectului LynkEUs Dismounted, compus din sistemul MMP în configurație de infanterie și o dronă Novadem NX70 conectată prin radio cu terminalul armei.

Exercițiul organizat cu sprijinul Armatei franceze și al Direcției Generale pentru Armament (DGA), în poligonul militar de la Canjuers din sudul Franței, a fost reprezentativ pentru conceptul BLOS (Beyond-Line-of-Sight - dincolo de linia orizontului vizibil).

În timpul demonstrației, drona a permis detectarea și identificarea unui tanc situat în afara câmpului vizual al operatorului MMP. Transmiterea coordonatelor țintei către stația de tragere MMP a ilustrat posibilitatea de a accesa o țintă care nu este văzută direct de către operator. Racheta a fost fixată pe țintă în timpul zborului de către operatorul MMP, după detectarea tancului, printr-un stream video continuu realizat prin fibră optică către stația de tragere. Tragerea s-a finalizat cu succes, prin lovirea directă a țintei.

 

 

Demonstrația confirmă capabilitățile oferite de LYNKEUS în ceea ce privește calitatea și controlul fluxului informațional de la dronă la stația de tragere. Demonstrează, de asemenea, precizia cu care sunt extrase coordonatele pentru țintă.

Philippe Gouyon, consultant militar la MBDA, a declarat: “Acest exercițiu încheie un an de evaluare tactică realizată împreună cu Armata și cu Novadem, proces prin care au fost analizate toate capabilitățile sistemului și care permite MBDA să propună tandemul MMP – dronă, care răspunde nevoilor de observare și identificare a țintelor de la distanță. Aceste experimente au inclus simulări de angajare în timp real, în realitate virtuală, dar și combinarea pe teren a echipamentului real cu simulatori MMP implementați de Forțele Terestre. Suntem foarte mulțumiți de rezultatele acestui proiect, care ne ajută să înțelegem care sunt nevoile forțelor armate pentru a finaliza sistemul care include capabilități BLOS”, potrivit unui comunicat al companiei, emis către DefenseRomania.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel