Exerciţii cu trageri reale. Forțele Terestre Române, acțiuni de luptă în teren muntos

Tudor Curtifan / 21 oct 2019 / 11:11
Descriere foto: Trageri reale, în cadrul exerciţiului multinaţional "Sarmis 19". Sursă foto: Forțele Terestre Române
Descriere foto: Trageri reale, în cadrul exerciţiului multinaţional "Sarmis 19". Sursă foto: Forțele Terestre Române

Exerciţiile cu trageri reale din poligonul Grohotiş, de la mijlocul lunii octombrie, au contribuit la îndeplinirea cerinţelor de instruire, obiectivul principal din cadrul exerciţiului multinaţional "Sarmis 19" fiind antrenarea forţelor în ducerea acţiunilor de luptă în teren muntos.

Aproximativ 1.000 de militari români, britanici şi bulgari au desfăşurat, în perioada 6 – 18 octombrie, exerciţiul multinaţional „Sarmis 19", în zona Brădet – Grohotiş – Trăisteni, din judeţul Braşov.

Perioada de pregătire a fost condusă de Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" şi a avut ca obiective realizarea interoperabilităţii, perfecţionarea capacităţii comandamentelor de a planifica şi de a conduce acţiuni militare de tip hibrid şi antrenarea forţelor în ducerea acţiunilor de luptă în teren muntos.

Structurile participante au fost Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa", Batalionul 47 Comunicaţii şi Informatică „General Nicolae Petrescu", Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", Batalionul 1 Royal Welsh din Marea Britanie şi Regimentul 101 Alpin din Bulgaria. De asemenea, la activitatea de pregătire au fost prezenţi observatori din Franţa, Bulgaria şi Armenia.

Militarii participanţi s-au instruit în vederea planificării, executării şi evaluării unor acţiuni militare specifice conflictului de tip hibrid.

„Sarmis 19" a fost bazat pe un scenariu fictiv şi a făcut parte din Programul de intensificare a instruirii multinaţionale la nivel regional (Combined Joint Enhanced Training Programe – CJET).

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy