Excluderea Turciei din programul F-35. Ankara este dispusă să caute alternative

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Turcia a anunţat miercuri că va lua în calcul alte opţiuni în cazul în care va fi exclusă de SUA din programul pentru achiziţionarea de avioane invizibile F-35, după ce Ankara a cumpărat sisteme antiaeriene ruseşti S-400, informează AFP.

,,Avem nevoie de aparate de luptă. Dacă nu vom putea să achiziţionăm F-35, vom căuta alte soluţii", a declarat ministrul turc al afacerilor externe Mevlut Cavusoglu, aflat în vizită oficială în capitala Estoniei şi citat de agenţia oficială turcă Anadolu.

Ankara a calificat drept "injustă" decizia SUA de a exclude Turcia din programul pentru F-35, după hotărârea ei de a achiziţiona sisteme ruseşti S-400.

O a doua livrare de sisteme antiaeriene ruseşti a început săptămâna aceasta, operaţiune ce va continua până la sfârşitul lui septembrie.

Turcia a comandat mai mult de o sută de aparate F-35, însă responsabilii americani consideră că livrarea de aparate F-35 este incompatibilă cu S-400 ruseşti, susceptibile să pună în pericol, cu capacităţile spionajului rus, protecţia de date tehnologice americane de vârf.

În timpul vizitei pe care a desfăşurat-o la Moscova cu ocazia unui Salon Aeronautic Internaţional, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat asigurări marţi că Ankara este dispună să-şi continue cooperarea cu Moscova în materie de apărare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel