Europa va dispune rachete anti-navă de ultimă generație pentru înlocuirea Harpoon și Exocet. Safran și Rolls-Royce s-au alăturat MBDA

Exocet, foto: MBDA
Exocet, foto: MBDA

Safran Power Units și Rolls-Royce s-au alăturat gigantului european MBDA pentru dezvoltarea viitoarei rachete anti-navă franco-britanică E vorba despre programul Future Cruise And Anti-Ship Weapon (FC/ASW).

Safran și Rolls-Royce au semnat acordul de asociere cu MBDA în programul FC/ASW în cadrul Farnborough International Airshow din Marea Britanie, amintește publicația franceză Opex360.

Colborarea va duce la implicarea celor două companii nou semnatare în dezvoltarea sistemului de propulsie. Cei trei giganți vor lucra împreună pentru dezvoltarea rachetelor și implementarea proiectului până la finalul acestui an.

Cei de la Naval-Technology precizează și ei că acordul își propune ca în cadrul programului FC/ASW, Marea Britanie și Franța să dezvolte rachete anti-navă care să înlocuiască în următorii ani rachetele Harpoon aflate în dotarea britanicilor și a celor Exocet din dotarea francezilor, produs de altfel al MBDA.

Eric Beranger, CEO MBDA, a salutat intrarea în programul FC/ASW a celor de la Safran Power Units și Rolls-Royce, amintind că programul e unul strategic atât pentru Marea Britanie, cât și pentru Franța.

Despre viitorul program nu se cunosc foarte multe informații. Ele vor putea fi lansate în mod cert de pe nave de suprafață din lansatoare verticale, însă e foarte posibil să existe și o versiune pentru submarine.

De precizat că în luna februarie a acestui an Marea Britanie și Franța au confirmat lansarea etapei de pregătire pentru programul Future Cruise/Anti-Ship Weapon (FC/ASW), program care urmărește dezvoltarea unui sistem de rachetă anti-navă de ultima generație.

Acordul guvernamental a fost semnat de Direcția Generală pentru Armament din Franța (DGA) și de Defense Equipment & Support din Marea Britanie (DE&S), instituții care au semnat contractele și cu concernul european MBDA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel