Europa trebuie să se apere, dar nu în detrimentul NATO

Eduard Pascu |
Data publicării:

Europa trebuie să-și asume o mai mare responsabilitate colectivă pentru propria apărare, dar acest lucru nu ar trebui să vină în detrimentul alianței trans-atlantice NATO, au declarat reprezentanții guvernelor și ai industriei de apărare prezenți la Conferința de securitate de la Berlin (BSC) 2019, transmite Jane.

Vorbind la evenimentul anual din capitala Germaniei, liderii actuali și foști reprezentanți ai organismelor interguvernamentale, guvernamentale și ale industriei europene de apărare au evidențiat necesitatea unei mai mari cooperări în domeniul apărării și parteneriat în cadrul alianței, în timp ce au subliniat că acest lucru ar trebui făcut mai degrabă pentru a consolida NATO decât să o slăbească.

"Uniunea Europeană trebuie să fie ca un pilon în cadrul NATO - o armată de europeni", a spus dr. Hans-Gert Pottering, fostul președinte al Parlamentului European în cadrul conferinței adăugând: „Cei care pun la îndoială NATO nu susțin calmul Europei, ci o contestă”.

Această chemare pentru o mai mare forță colectivă europeană în domeniul apărării a avut ecou iar ministrul italian al apărării, Lorenzo Guerini, a remarcat: „Trebuie să existe un scop mai mare pentru Uniunea Europeană să asumăm noi provocări. Europa și Occidentul ar trebui să fie mai prezenți la noile pericole ale terorismului, instabilitatea cauzată de schimbările climatice, refugiații, războiul cibernetic etc. - trebuie să fim în pas cu aceste amenințări! Avem nevoie de colaborare în cadrul Uniunii Europene și de solidaritate cu NATO. Trebuie să ne unim forțele - Uniunea Europeană trebuie să își asume mai multă responsabilitate în integrarea propriilor capacități de apărare cu cele ale NATO și, de asemenea, cu Națiunile Unite. Strategic, Europa este consolidată și unificată atunci când lucrează în colaborare cu NATO."

Vezi și: UE lansează 13 noi proiecte în cadrul programului de cooperare în materie de apărare PESCO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel