Europa are 100 de baterii Patriot și nu poate furniza șapte dintre acestea Ucrainei? Acest argument nu convinge pe nimeni, spune Borrell

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Mai mulţi militari ai armatei ucrainene învață să opereze sistemul de apărare antiaeriană Patriot oferit de Germania. Sursa foto: Bundeswehr.
Mai mulţi militari ai armatei ucrainene învață să opereze sistemul de apărare antiaeriană Patriot oferit de Germania. Sursa foto: Bundeswehr.

Uniunea Europeană ar trebui să furnizeze de urgență Kievului mai multe sisteme de apărare aeriană și muniție pentru a proteja Ucraina de atacurile rusești cu rachete și bombe ghidate, a declarat de șeful diplomaţiei europene, Josep Borrell.

,,Am vorbit cu ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba acum câteva zile. El a cerut șapte baterii Patriot în regim de urgență pentru a-și apăra țara. Argumentul că nu le putem furniza nu este convingător, în ciuda faptului că armatele europene au aproximativ 100 de baterii Patriot. Cu toate acestea, suntem în continuare incapabili să le furnizăm cele șapte [baterii] pe care le cer cu disperare", a declarat șeful șeful diplomaţiei europene.

Borrell a declarat că cea mai bună modalitate de a cheltui mai puțin pentru reconstrucția Ucrainei este să cheltuim mai puțin pentru a preveni această distrugere: "Trebuie să facem mai mult și mai repede pentru a le oferi capacitățile de care au nevoie".

Șeful diplomaţiei europene a descris situația din Ucraina ca fiind complexă, menționând că mașinăria militară rusă "funcționează la viteză maximă". Potrivit lui Borrell, Ucraina nu dispune în prezent de capacitățile necesare pentru a evita pagubele provocate de atacurile rusești.

Forțele Armate Ucrainene au rămas fără rachete interceptoare, necesare pentru a respinge atacul aerian rusesc care a avariat centrala termică Trypillia, a declarat anterior președintele Volodimir Zelenski într-un interviu acordat PBS.

"Le-am doborât pe primele șapte. Patru dintre ele au distrus centrala Trypillia. De ce? Pentru că nu aveam nicio rachetă. Am folosit toate rachetele", a declarat Zelenski.

Ministrul ucrainean de externe a declarat că echipa sa a identificat peste 100 de sisteme de apărare aeriană Patriot pe care aliații Ucrainei le-ar putea pune la dispoziția Kievului, în timp ce ucrainenii se luptă cu lipsa de muniție împotriva atacurilor rusești.

Dmitro Kuleba a declarat pentru The Washington Post că au fost identificate patru țări europene și asiatice care dispun de sisteme Patriot, iar acestea ar putea fi trimise imediat în Ucraina.

Sistemul de rachete Patriot MIM-104, fabricat de SUA, şi-a demonstrat utilitatea pe frontul din Ucraina, în ciuda îndoielilor anterioare cu privire la capacitățile sale. Patriot o baterie mobilă de rachete sol-aer care poate doborî avioane, rachete de croazieră și rachete balistice tactice,

Ucraina are între trei și cinci sisteme Patriot; numărul exact și locația de desfășurare a acestora au fost ținute secrete. Ucraina are un deficit critic de muniții pentru sistemele de apărare aeriană și de alte echipamente, ceea ce o face vulnerabilă la atacurile rusești.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel